Treceți la conținutul principal

Siguranţa rutieră, adusă de poliţişti în atenţia elevilor

Poliţiştii olteni au fost prezenţi vineri, în ultima zi a campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, în școlile din mai multe localităţi ale judeţului pentru a oferi informații preventiv-educative copiilor.

„Educația rutieră a copiilor reprezintă o prioritate pentru oamenii legii, formarea lor ca pietoni este obligatorie şi de folos pentru tot restul vieţii, aceștia putând deveni bicicliști, motocicliști și conducători auto, atunci când vârsta și condițiile legale le vor permite”, spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Polițiștii au fost prezenți în școli oltene din mediul urban şi rural, pentru a le adresa elevilor recomandări privind siguranța rutieră. Cu această ocazie, copiilor le-au fost înmânate pliante, le-au fost expuse filme și au fost purtate discuții interactive, ce au avut ca temă traversarea regulamentară, pietonul şi biciclistul. 

Recomandări pentru copii 

Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii! Angajaţi-vă în traversare, numai după ce v-aţi convins că nu există niciun pericol! Traversaţi strada numai prin locurile marcate (n.red. – „zebră”) şi semnalizate cu indicatoare! Aşteptaţi mijloacele de transport în comun, numai pe trotuare sau refugiile special amenajate! Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate! Conducerea bicicletei pe drumurile publice cu trafic intens este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale! Dacă ajungeţi cu bicicleta într-o intersecţie, respectaţi semnificaţia indicatoarelor, orice schimbare a direcţiei de mers trebuie semnalizată cu braţul întins orizontal. Trebuie să vă convingeţi că toţi conducătorii auto v-au observat intenţia! Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Apel către părinți 

Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura de farmecul zâmbetului lor şi de liniştea familiei dumneavoastră! Respectați regulile de circulație, dumneavoastră sunteți modelul pe care îl urmează copiii!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…