Treceți la conținutul principal

Și-a omorât în bătaie consăteanul

Un bărbat de 62 de ani, din comuna Radomirești, a fost arestat joi de magistrații Tribunalului Olt, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor. La începutul lunii, Ion Neamțu a lovit în cap, cu o coadă de secure, un consătean pe motiv că l-ar fi înjurat, iar la scurt timp după comiterea faptei victima sa a murit. 

„În fapt, s-a reţinut că în dimineaţa zilei de 02.04.2017, inculpatul a exercitat în mod repetat, folosind un obiect contondent (n.red. - coadă de secure), acte de agresiune fizică asupra victimei C. V., în vârstă de 62 ani, din aceeaşi localitate, motivând că aceasta l-a injuriat. Ca urmare a loviturilor aplicate, victima a rămas, căzută, la locul incidentului aproximativ o jumătate de oră, după care a reuşit să se deplaseze în propriul domiciliu, unde a decedat, fiind găsită de o rudă în cursul zilei de 04.04.2017. Din concluziile preliminare întocmite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Olt a rezultat că moartea victimei a fost cauzată de hemoragia cerebrală, urmarea unui traumatism cranio - cerebral acut, cu fractură de boltă şi baza de craniu”, se precizează într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus miercuri, pe bază de ordonanță, reţinerea criminalului, în vârstă de 62 ani, din comuna Radomireşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor pentru 24 de ore. Joi, anchetatorii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea inculpatului, iar instanța a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie și până pe 12 mai 2017. În prezent, Ion Neamțu este deținut în Arestul Poliției Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…