Treceți la conținutul principal

„Săptămâna prevenirii criminalităţii”, marcată şi de poliţiştii din Olt

Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, desfăşoară la nivel naţional, în perioada 3 – 7 aprilie, „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Începând cu anul 2017 acţiunea oamenilor legii, care se desfăşoară şi în judeţul Olt, va fi organizată bianual. 

„Activităţile desfăşurate, selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru acest an, urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. Prima zi a fost dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului: furturi, tâlhării, înşelăciuni, ocazie cu care poliţiştii de ordine publică şi proximitate au distribuit pliante cu informații și recomandări preventive. Totodată, aceştia au purtat discuții cu cetățenii în vederea diminuării riscului de victimizare. Polițiștii din municipiul Slatina au desfășurat activităţi de informare şi prevenire la Căminul de Bătrâni Slatina și Clubul Pensionarilor Slatina, iar poliţiştii din oraşul Drăgăneşti Olt s-au deplasat la persoanele vârstnice care locuiesc singure sau în zone izolate, prezentându-le modalități de reducere a riscului de victimizare, precum şi modalităţile de contactare a poliţiei, în situaţii de urgenţă. Zilele de 4 și 5 aprilie sunt dedicate siguranţei în mediul online. Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul conducerii unităților de învățământ, va desfășura activități la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” și Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina. În cadrul întâlnirilor vor fi distribuite pliante cu recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor, urmate de informări și dezbateri cu tema „Siguranța în mediul online”. Activitățile preventive vor continua şi joi, în această zi fiind planificate activităţi pentru prevenirea violenţei în mediul familial, în cadrul cărora polițiștii de proximitate vor prezenta gravitatea consecințelor violenței în familie și vor îndruma cetățenii să informeze poliția dacă sunt victimele unei agresiuni sau au cunoștință despre astfel de cazuri. Ultima zi a evenimentului, 7 aprilie, este dedicată siguranţei rutiere, ocazie cu care vor fi desfăşurate acţiuni de informare a cetăţenilor privind principalele cauze şi condiţii care conduc la producerea de accidente în judeţul Olt. De asemenea, vor fi desfăşurate activităţi informativ preventive în unităţile de învăţământ, vizând legislaţia rutieră, cauzele şi condiţiile favorizante ale accidentelor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…