Treceți la conținutul principal

Pompierii din Olt, printre salvatorii micuţului căzut în puţ la Balta Sărată

Peste 40 de pompieri au depus eforturi susţinute în misiunea contracronometru de salvare a băieţului de un an şi opt luni, care marţi a căzut în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, din judeţul Teleorman. Printre salvatori s-au aflat şi pompierii de la ISU Olt, chemaţi în sprijin de colegii lor. 

Peste zece ore s-au luptat pompierii pentru a-l salva pe micuţ, care în cursul serii de marţi a ajuns cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. „Salvatorii au acționat mai bine de zece ore, pe un fond emoțional deosebit și au finalizat cu succes o misiune extrem de dificilă. Felicitări tuturor celor care au depus eforturi susținute pentru salvarea băieţelului!”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Potrivit aceleiaşi surse, forțele din Teleorman care au intervenit la faţa locului au fost suplimentate de la ISU Olt cu o autospecială pentru descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Slatina, pentru a asigura iluminatul în zona respectivă, și un autocamion de intervenţie de la Detaşamentul Caracal, încărcat cu material lemnos, pentru consolidare maluri și un generator electric, iar de la ISU Bucureşti-Ilfov cu containerul multirisc şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, cu medic. De asemenea, tot de la ISU BIF a plecat în sprijin şi un camion încărcat cu materiale de susținere, pentru consolidarea malurilor de pământ. În jurul orei 22:00, echipajele ISU Olt s-au retras de la locul intervenţiei. Micuţul se juca prin curte cu sora lui, iar în momentul în care a vrut să bea apă a căzut în puţ, misiunea de salvare fiind una foarte dificilă. „La fata locului, forțele de intervenție au acționat pe două fronturi, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul locului în care copilul a rămas captiv, cât și prin săpături în exteriorul puțului. Copilul, aflat în viaţă, a fost monitorizat permanent cu ajutorul unei camere video. Vârsta fragedă a micuțului, adâncimea la care acesta se afla și diametrul îngust al spațiului de manevră a îngreunat misiunea salvatorilor”, a adăugat plutonierul major Băsăşteanu. Din fericire, băieţelul de un an şi opt luni a fost scos din puţ teafăr şi nevătămat. Potrivit Ralucăi Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureştu, citată de Agerpres, micuţul a fost adus la unitatea medicală ventilat şi intubat mecanic şi a avut nevoie de resuscitare după un stop cardiac. „Diagnosticul este de hipotermie severă. Status postresuscitare – este pe suport ventilator, perfuzie de rehidratare. Va merge pe secţia de terapie intensivă”, a explicat medicul pentru Agerpres. Mama copilului, însărcinată în luna a opta, a primit vestea salvării băiatului la spital, unde a fost transportată marţi după-amiază cu ambulanţa pentru că a intrat în şoc după ce băieţelul a căzut în puţ.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…