Treceți la conținutul principal

Pompierii din Olt, printre salvatorii micuţului căzut în puţ la Balta Sărată

Peste 40 de pompieri au depus eforturi susţinute în misiunea contracronometru de salvare a băieţului de un an şi opt luni, care marţi a căzut în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, din judeţul Teleorman. Printre salvatori s-au aflat şi pompierii de la ISU Olt, chemaţi în sprijin de colegii lor. 

Peste zece ore s-au luptat pompierii pentru a-l salva pe micuţ, care în cursul serii de marţi a ajuns cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. „Salvatorii au acționat mai bine de zece ore, pe un fond emoțional deosebit și au finalizat cu succes o misiune extrem de dificilă. Felicitări tuturor celor care au depus eforturi susținute pentru salvarea băieţelului!”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Potrivit aceleiaşi surse, forțele din Teleorman care au intervenit la faţa locului au fost suplimentate de la ISU Olt cu o autospecială pentru descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Slatina, pentru a asigura iluminatul în zona respectivă, și un autocamion de intervenţie de la Detaşamentul Caracal, încărcat cu material lemnos, pentru consolidare maluri și un generator electric, iar de la ISU Bucureşti-Ilfov cu containerul multirisc şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, cu medic. De asemenea, tot de la ISU BIF a plecat în sprijin şi un camion încărcat cu materiale de susținere, pentru consolidarea malurilor de pământ. În jurul orei 22:00, echipajele ISU Olt s-au retras de la locul intervenţiei. Micuţul se juca prin curte cu sora lui, iar în momentul în care a vrut să bea apă a căzut în puţ, misiunea de salvare fiind una foarte dificilă. „La fata locului, forțele de intervenție au acționat pe două fronturi, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul locului în care copilul a rămas captiv, cât și prin săpături în exteriorul puțului. Copilul, aflat în viaţă, a fost monitorizat permanent cu ajutorul unei camere video. Vârsta fragedă a micuțului, adâncimea la care acesta se afla și diametrul îngust al spațiului de manevră a îngreunat misiunea salvatorilor”, a adăugat plutonierul major Băsăşteanu. Din fericire, băieţelul de un an şi opt luni a fost scos din puţ teafăr şi nevătămat. Potrivit Ralucăi Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureştu, citată de Agerpres, micuţul a fost adus la unitatea medicală ventilat şi intubat mecanic şi a avut nevoie de resuscitare după un stop cardiac. „Diagnosticul este de hipotermie severă. Status postresuscitare – este pe suport ventilator, perfuzie de rehidratare. Va merge pe secţia de terapie intensivă”, a explicat medicul pentru Agerpres. Mama copilului, însărcinată în luna a opta, a primit vestea salvării băiatului la spital, unde a fost transportată marţi după-amiază cu ambulanţa pentru că a intrat în şoc după ce băieţelul a căzut în puţ.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…