Treceți la conținutul principal

Poliţiştii olteni spun NU violenţei în familie

Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii” a continuat şi joi, poliţiştii din judeţul Olt desfăşurând activități de informare și prevenire a violenței în familie.

„Scopul acţiunilor a fost acele de informare a tuturor potenţialelor victime ale violenţei în familie cu privire la posibilităţile pe care acestea le au de a se apăra împotriva agresorilor și se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu. Violența în familie reprezintă agresiunea fizică, psihică, verbală, sexuală sau economică, săvârșită cu intenție de către un membru al familiei, împotriva altui membru. Ea nu se manifestă izolat, ci se repetă în cazul în care nu se iau măsuri”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. Joi, polițiștii din orașul Balș au fost cei care au organizat activități informativ preventive la sediul unei societăți comerciale care produce confecții textile, cu acest prilej fiind dezbătute aspecte privind violența în familie. La rândul lor, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt și cei de proximitate au derulat activități la Liceul „Ștefan Diaconescu” din Potcoava, urmărindu-se conștientizarea participanților cu privire la dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie. De asemenea, au fost prezentate drepturile și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie, precum și instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen. 

Ce faceți dacă ați devenit victime ale violenței în familie? 

Anunțați POLIȚIA, depuneți o plângere! 
Prezintați-vă la Institutul de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal, care să ateste leziunile suferite în urma agresiunii! 
În cazul în care sunt copii implicați, adresați-vă Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului! 
Solicitați ordin de protecție, dacă este cazul! 
Nu vă retrageți plângerea! Nu vă amăgiți crezând că nu vă va mai lovi! Copiii trebuie să crească într-un mediu sigur!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…