Treceți la conținutul principal

Poliţiştii olteni spun NU violenţei în familie

Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii” a continuat şi joi, poliţiştii din judeţul Olt desfăşurând activități de informare și prevenire a violenței în familie.

„Scopul acţiunilor a fost acele de informare a tuturor potenţialelor victime ale violenţei în familie cu privire la posibilităţile pe care acestea le au de a se apăra împotriva agresorilor și se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu. Violența în familie reprezintă agresiunea fizică, psihică, verbală, sexuală sau economică, săvârșită cu intenție de către un membru al familiei, împotriva altui membru. Ea nu se manifestă izolat, ci se repetă în cazul în care nu se iau măsuri”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. Joi, polițiștii din orașul Balș au fost cei care au organizat activități informativ preventive la sediul unei societăți comerciale care produce confecții textile, cu acest prilej fiind dezbătute aspecte privind violența în familie. La rândul lor, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt și cei de proximitate au derulat activități la Liceul „Ștefan Diaconescu” din Potcoava, urmărindu-se conștientizarea participanților cu privire la dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie. De asemenea, au fost prezentate drepturile și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie, precum și instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen. 

Ce faceți dacă ați devenit victime ale violenței în familie? 

Anunțați POLIȚIA, depuneți o plângere! 
Prezintați-vă la Institutul de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal, care să ateste leziunile suferite în urma agresiunii! 
În cazul în care sunt copii implicați, adresați-vă Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului! 
Solicitați ordin de protecție, dacă este cazul! 
Nu vă retrageți plângerea! Nu vă amăgiți crezând că nu vă va mai lovi! Copiii trebuie să crească într-un mediu sigur!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…