Treceți la conținutul principal

Poliţişti atacaţi cu furca de un scandalagiu

Incident grav în a treia zi de Paşte într-un bar din comuna Milcov. Doi lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, respectiv agentul de poliţie Adrian Vieru, ajutorul şefului de post al Postului de Poliţie Milcov, şi agentul de poliţie Gheorghe Marinescu Olteanu au fost atacaţi cu o furcă în timpul unei intervenţii pentru aplanarea unui scandal. 

Unul dintre oamenii legii a necesitat îngrijiri medicale, iar agresorul Aurel Trifu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj comise prin violenţă şi ameninţare. Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din seara zilei de 19 aprilie 2017, ora 20:00, reţinerea inculpatului T. A. (n.red. – Trifu Aurel), în vârstă de 44 ani, din comuna olteană Milcov, pentru 24 de ore. „În fapt, s-a reţinut că, în cursul zilei de 18.04.2017, cei doi agenţi de poliţie din cadrul IPJ Olt, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, s-au prezentat la barul SC TUDOR ELFY FRESH SRL Milcov, întrucât s-a cerut intervenţia acestora de către barman, ca urmare a faptului că o persoană de sex bărbătesc (n.red. – inculpatul T.A.), provoca scandal. În acea împrejurare, victimele au fost ameninţate, iar una dintre acestea, respectiv V.A., a fost lovită cu o furcă de către inculpatul T.A., fiindu-i provocate leziuni traumatice pentru a căror vindecare i-au fost necesare una – două zile de îngrijiri medicale. Din constatările preliminare întocmite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Olt rezultă că leziunea traumatică prezentată de către victima V.A., agent de poliţie în cadrul IPJ Olt, a putut fi produsă prin lovire cu un corp ascuţit şi, ca distribuţie topografică, poate pleda pentru o leziune de apărare”, se precizează într-un comunicat remis de Parchetul Olt. 

Agresorul a mai fost cercetat penal 

Inculpatul Aurel Trifu locuieşte în satul Ulmi, comuna Milcov, şi a mai comis fapte de natură penală, inclusiv infracţiuni de acelaşi gen, iar faptele pentru care a fost reţinut miercuri seara au fost comise în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma agresării celor doi poliţişti, în cursul zilei de joi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…