Treceți la conținutul principal

Piesa de teatru „Fraţii Karamazov” se joacă la Slatina

La sfârşitul săptămânii trecute, la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, s-au pus în vânzare biletele pentru spectacolul de teatru „Frații Karamazov” după Feodor Mihailovici Dostoievski, care va avea loc joi, 27 aprilie 2017, cu începere de la ora 18:30. 

Evenimentul cultural este unul de excepţie şi aparţine Universității Naționale de artă Cinematografică (UNATC), regia şi dramatizarea piesei de teatru aparţinând Bogdanei Darie. În spectacol veţi vedea actori care joacă deja în spectacole montate la Teatrul Nottara şi Teatrul Elisabeta, în filme premiate la diferite festivaluri sau în filme de televiziune, cum ar fi Andrei Ciopec, Dani Achim, Costi Apostol, Vlad Benescu, Răzvan Răduță, Florin Crăciun, Adrian Georgescu, Tudor Morgovan, Liudmila Bzovii, Delia Danciu, Adela Bengescu, Anamaria Olaș, Răzvan Bănică, Adrian Loghin, Cosmin Vijeu, Daniel Nuță şi Eranio Petrușka. De asemenea în piesă mai joacă Ioana Călin, Călina Epuran, Ana Turcu, Roxana Elena Mancaş, Beatrice Rubică şi Alina Dumitrelea. Decorul şi costumele sunt asigurate de Raluca Alexandrescu, coregrafia de Lorette Enache şi Vlad Benescu, de pictura de fundal ocupându-se Cristian Gardin. Ilustraţia muzicală aparţine lui Adrian Loghin, asistent regie este Andrei Ciopec, regizor tehnic Alexandru Năstase, iar de light design s-a ocupat Alexandru Bibere. Spectacolul vă este oferit de Primăria municipiului Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art România și Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina. Prețul unui bilet este de 12,50 lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…