Treceți la conținutul principal

Peste 6.000 de premise auto emise oltenilor în primul trimestru al anului

Statisticile Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Prefecturii Olt arată că în primul trimestru al anului 2017 numărul permiselor auto emise de instituţie a fost de peste 6.000 şi este de aproape trei ori mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut. 

În privinţa numărului total de candidaţi examinaţi, acesta a fost de 3.525 faţă de 3.187 câţi au fost examinaţi în 2016. Din totalul celor 3.525 de olteni care au susţinut proba teoretică, 1.721 au fost admişi, iar 1.804 respinşi, iar dintre cei 2.310 care au dat proba practică 1.571 au fost admişi, restul de 739 fiind respinşi. Au existat şi 133 de candidaţi neprezentaţi, toţi la proba practică. Numărul permiselor de conducere emise a fost şi el în creştere, acesta fiind în trimestrul I al anului 2017 de 6.397, faţă de doar 2.598 câte s-au emis în 2016. Dintre cele 6.397 permise auto emise, 6.378 au fost la prima emisie, alte 19 fiind preschimbate. De asemenea, cifrele Serviciului Permise Auto Olt arată că şi numărul şoferilor posesori de permis de conducere tip nou a crescut la 130.060 faţă de 128.854 câţi erau la sfârşitul anului trecute. „La sfârşitul anului 2016, numărul conducătorilor auto posesori de permis de conducere tip nou era de 128.854, iar de tip vechi de 20.003, iar la sfârșitul trimestrului I al anului 2017 numărul conducătorilor auto posesori de permis de conducere tip nou era de 130.060, iar de tip vechi de 19.984”, se precizează în comunicatul remis de Prefectura Olt. Din punct de vedere al categoriilor, cei mai mulţi deţinători de permise de conducere tip nou din totalul celor 130.060 existenţi la finele primului trimestru al acestui an sunt de categoria „B”, respectiv 128.203, iar cei mai puţini, şase la număr, de categoria „Tv”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…