Treceți la conținutul principal

Pescarul dispărut în zona Barajului Ipotești, găsit înecat în râul Olt

Mircea Lungu, pescarul de 54 de ani dispărut în urmă cu aproape trei săptămâni în zona Barajului Ipotești, a fost găsit înecat. Sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 15:30, o persoană care trecea prin zonă a sunat la 112 și a anunțat că vede ceva pe râul Olt și că este posibil să fie vorba de un cadavru. 

În cel mai scurt timp, echipa de căutare-salvare a Detașamentului de Pompieri Slatina, care efectua misiuni de căutare a bărbatului dispărut în zona Barajului Ipotești, s-a deplasat în zona indicată cu o barcă pneumatică și a scos cadavrul la mal. „Pe timpul misiunii de căutare-salvare executate de echipajul cu barcă de la Detașamentul Slatina pe Barajul Ipotești a fost găsit și adus la mal cadavrul unui bărbat. Trupul neînsuflețit era la suprafață și se afla la aproximativ 30-40 de metri de mal”, a precizat plutonierul major Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Pompierii au chemat la fața locului echipajele de poliție în vederea identificării bărbatului găsit înecat în râul Olt, în zonă deplasându-se și echipajul Serviciului de Medicină Legală Olt. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Olt, membrii familiei lui Mircea Lungu au fost cei care au identificat cadavrul și au spus oamenilor legii că este el. „Familia a fost cea care a recunoscut că trupul neînsuflețit găsit înecat în râul Olt este cel al bărbatului din Ipotești, dispărut acum aproape trei săptămâni. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabiliri circumstanțele în care bărbatul a murit și au dispus efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză, oamenii legii fac cercetări pentru moarte suspectă”, a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. Reamintim că în noaptea de 20 spre 21 martie, bărbatul, fost consilier local în cadrul Primăriei Ipoteşti şi fost candidat din partea PNL la funcţia de primar al localităţii, plecase să prindă peşte în zona Barajului Ipoteşti, împreună cu un bun prieten. Mircea Lungu ieşise cu barca în larg pe râul Olt pentru a întinde plasele de pescuit, în timp ce amicul său a rămas să-l aştepte pe mal. Când a văzut că acesta nu se mai întoarce, iar barca cu care plecase a fost găsită spre dimineaţă în avalul râului Olt, bărbatul a anunţat dispariţia prin 112. În prima zi de căutări, trupul pescarului a fost căutat de echipajele de scafandri ale ISU Olt și Dolj, pentru ca apoi, timp de alte 18 zile, bărbatul să fie căutat de scafandri și echipa de căutare-salvare a Detașamentului de Pompieri Slatina cu ambarcațiuni cu motor și accesoriile din dotare pe râul Olt. Pompierii au desfășurat misiuni de căutare și pe uscat, în zona Barajului Ipotești.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…