Treceți la conținutul principal

Parcul din Cherleşti, redat iubitorilor de natură

În preajma Sfintelor Sărbători Pascale, orice român şi-a făcut curăţenie prin gospodărie. Însă, au fost şi oameni care s-au ocupat de înfrumuseţarea unor locuri unde odinioară îşi petreceau timpul liber. Printre ei s-au numărat şi câţiva tineri din comuna Teslui, care au reamenajat parcul din zona Bisericii cu Hramul „Sfinţii Nicolae şi Filofteia” a Parohiei Cherleşti. 

Timp de două zile, tinerii s-au ocupat de reamenajarea parcului din zona lăcaşului de cult pentru a avea unde să stea la iarbă verde şi are curat împreună cu prietenii. Nicolae Alexandru, preşedintele ALDE Teslui, a fost omul care s-a ocupat de mobilizarea tinerilor pentru ca acest parc să fie redat iubitorilor de natură înaintea Paştelui. Tinerii din satul Cheleştii din Deal s-au înarmat cu unelte de grădinărit şi cutii cu vopsea pentru a face curăţenie în parcul abandonat de autorităţile locale. „Acest parc a fost înfiinţat de fostul primar Vasile Ciripuş în 2006 – 2007, iar fosta şi actuala conducere a Primăriei Teslui l-au abandonat. Am mobilizat mai mulţi tineri de acolo din zonă, care folosesc acest parc, au vopsit băncile care niciodată nu au fost vopsite, au făcut curăţenie, au greblat şi au tăiat mărăcinii. Pe viitor, vreau să mobilizez tinerii pentru a face şi alte acţiuni de curăţenie a mediului înconjurător, cum ar fi strângerea deşeurilor aruncate aiurea prin localitate”, a declarat Nicolae Alexandru, preşedintele ALDE Teslui. În primă fază, tinerii vor ecologiza Cherleştii din Deal, satul de reşedinţă al comunei Teslui, iar apoi vor face curăţenie şi în celelalte sate ale localităţii oltene.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…