Treceți la conținutul principal

Incendiu la fosta haldă de gunoi de la ieşire din Slatina

UPDATE: Pompierii au stins incendiul de la groapa de gunoi în jurul orei 17:00, zona rămânând în continuare sub supravegherea angajaților de la societatea de salubritate a Slatinei.

Știrea inițială: Un incendiu a izbucnit luni dimineaţă la fosta groapă de gunoi de la ieşire din municipiul Slatina spre Piteşti, situată în apropiere de ALRO.

În jurul orei 07:30, mai multe autospeciale de pompieri s-au deplasat la faţa locului, unde ardea gunoiul de pe marginea gropii pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, precum şi în interiorul acesteia. Accesul pompierilor în zonă a fost dificil. „Este degajare mare de fum în zona respectivă. Se acţionează cu două autospeciale de stingere ale Detaşamentului de Pompieri Slatina, o autospecială a unui operator economic din zonă, o cisternă de la o societate comercială, precum şi cu mai multe buldoexcavatoare şi alte utilaje ale operatorului de salubritate din Slatina. Intervenţia pompierilor s-a desfăşurat cu dificultate din cauza zonei greu accesibile, a terenului accidentat, dar și a fumului dens”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Incendiul de la fosta haldă de gunoi a fost localizat în jurul orei 10:00, iar echipajele de intervenţie au lucrat intens pentru a-l lichida. O autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina, dar şi utilaje ale operatorului de salubritate din urbe, încă acţionau luni după-amiază, în jurul orei 16:00, pentru lichidarea ultimelor focare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…