Treceți la conținutul principal

„În căutarea lui Annabel Lee”, noul volum de poezii al profesorului Victor Iacobescu

Casa Corpului Didactic Olt a găzduit, joi seara, un eveniment de excepţie. Iubitorii de versuri au asistat la lansarea volumului de poezii „În căutarea lui Annabel Lee”, semnat de îndrăgitul profesor Victor Iacobescu.

Poetul slătinean a fost înconjurat de prieteni, evenimentul de lansare a noii cărţi fiind deschis de elevi ai Colegiului Naţional „Radu Greceanu” Slatina, care au recitat câteva versuri din volumul „În căutarea lui Annabel Lee”. Victor Iacobescu a vorbit în faţa publicul despre emoţiile pe care le-a trăit când a scris fiecare din poeziile incluse în volumul de carte şi, totodată, a spus că fiecare dintre noi se regăseşte în aceste versuri. „Este normal să ai emoţii în asemenea momente, mai ales că mie întotdeauna mi-a fost greu să vorbesc despre mine însumi, mai ales că aici este vorba de un volum în care aş putea spune că există şi o parte din mine... O parte din trăirile mele, din sentimentele mele, pe care le-am transpus într-o manieră ludică uneori, într-o manieră abstractă, în aşa fel încât să ajungă în atenţia cititorilor prin perspectiva proprie”, a declarat poetul Victor Iacobescu. Întrebat dacă o mai caută pe Annabel Lee, acesta a adăugat: „Până la urmă fiecare dintre noi, cred eu, se află în căutarea unei Annabel Lee. Annabel Lee, văzută nu neapărat din perspectiva unei muze, ci văzută din perspectiva căutării de sine, a căutării timpului pierdut, a regăsirii în copilăriei, a regăsirii în urmă cu cinci minute sau a regăsirii în ceea ce se va întâmpla peste câteva săptămâni, câteva luni sau câţiva ani”. Profesorul Iacobescu a făcut şi o promisiune cititorilor săi spunând că următorul volum de poezii îl va lansa anul viitor. „Sunt câteva poezii scrise care se vor încadra, cred eu, destul de bine în viitorul volum pe care cred că-l voi lansa la anul”, a spus îndrăgitul poet. Oamenii de cultură ai Oltului prezenţi la lansarea de carte şi-au spus părerile despre versurile scrise de Victor Iacobescu în volumul de poezii „În căutarea lui Annabel Lee”, între momente răsunând muzica folk interpretată la chitară de Viorel Ştefănescu. Alături de poetul slătinean a fost prezent şi prietenul său Marius Bălaşa, directorul CCD Olt, care a declarat că astfel de evenimente culturale, şi nu numai, vor fi găzduite de instituţie şi pe viitor. „Seara culturală de astăzi (n.red. – joi) nu va fi primul eveniment de acest gen pe care instituţia noastră îl va găzdui. Lansarea volumului de poezii «În căutarea lui Annabel Lee» al lui Victor Iacobescu este primul dintr-un lung şir de aici încolo. Ne dorim ca în Casa Corpului Didactic Olt să se întâmple astfel de lucruri lunar. Dacă nu avem ce să organizăm într-o lună, am să invit oamenii de cultură din Slatina la un ceai, la ceas de seară, unde să existe discuţii libere despre actul de cultură, pentru că, deşi avem un patrimoniu cultural în Slatina, nu a fost suficient mediatizat şi cred că este nevoie de aşa ceva”, a spus Marius Bălaşa. Seara de poezie de la CCD Olt s-a încheiat cu sesiunea de autografe a poetului Victor Iacobescu tuturor celor prezenţi la lansarea volumului „În căutarea lui Annabel Lee”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…