Treceți la conținutul principal

„În căutarea lui Annabel Lee”, noul volum de poezii al profesorului Victor Iacobescu

Casa Corpului Didactic Olt a găzduit, joi seara, un eveniment de excepţie. Iubitorii de versuri au asistat la lansarea volumului de poezii „În căutarea lui Annabel Lee”, semnat de îndrăgitul profesor Victor Iacobescu.

Poetul slătinean a fost înconjurat de prieteni, evenimentul de lansare a noii cărţi fiind deschis de elevi ai Colegiului Naţional „Radu Greceanu” Slatina, care au recitat câteva versuri din volumul „În căutarea lui Annabel Lee”. Victor Iacobescu a vorbit în faţa publicul despre emoţiile pe care le-a trăit când a scris fiecare din poeziile incluse în volumul de carte şi, totodată, a spus că fiecare dintre noi se regăseşte în aceste versuri. „Este normal să ai emoţii în asemenea momente, mai ales că mie întotdeauna mi-a fost greu să vorbesc despre mine însumi, mai ales că aici este vorba de un volum în care aş putea spune că există şi o parte din mine... O parte din trăirile mele, din sentimentele mele, pe care le-am transpus într-o manieră ludică uneori, într-o manieră abstractă, în aşa fel încât să ajungă în atenţia cititorilor prin perspectiva proprie”, a declarat poetul Victor Iacobescu. Întrebat dacă o mai caută pe Annabel Lee, acesta a adăugat: „Până la urmă fiecare dintre noi, cred eu, se află în căutarea unei Annabel Lee. Annabel Lee, văzută nu neapărat din perspectiva unei muze, ci văzută din perspectiva căutării de sine, a căutării timpului pierdut, a regăsirii în copilăriei, a regăsirii în urmă cu cinci minute sau a regăsirii în ceea ce se va întâmpla peste câteva săptămâni, câteva luni sau câţiva ani”. Profesorul Iacobescu a făcut şi o promisiune cititorilor săi spunând că următorul volum de poezii îl va lansa anul viitor. „Sunt câteva poezii scrise care se vor încadra, cred eu, destul de bine în viitorul volum pe care cred că-l voi lansa la anul”, a spus îndrăgitul poet. Oamenii de cultură ai Oltului prezenţi la lansarea de carte şi-au spus părerile despre versurile scrise de Victor Iacobescu în volumul de poezii „În căutarea lui Annabel Lee”, între momente răsunând muzica folk interpretată la chitară de Viorel Ştefănescu. Alături de poetul slătinean a fost prezent şi prietenul său Marius Bălaşa, directorul CCD Olt, care a declarat că astfel de evenimente culturale, şi nu numai, vor fi găzduite de instituţie şi pe viitor. „Seara culturală de astăzi (n.red. – joi) nu va fi primul eveniment de acest gen pe care instituţia noastră îl va găzdui. Lansarea volumului de poezii «În căutarea lui Annabel Lee» al lui Victor Iacobescu este primul dintr-un lung şir de aici încolo. Ne dorim ca în Casa Corpului Didactic Olt să se întâmple astfel de lucruri lunar. Dacă nu avem ce să organizăm într-o lună, am să invit oamenii de cultură din Slatina la un ceai, la ceas de seară, unde să existe discuţii libere despre actul de cultură, pentru că, deşi avem un patrimoniu cultural în Slatina, nu a fost suficient mediatizat şi cred că este nevoie de aşa ceva”, a spus Marius Bălaşa. Seara de poezie de la CCD Olt s-a încheiat cu sesiunea de autografe a poetului Victor Iacobescu tuturor celor prezenţi la lansarea volumului „În căutarea lui Annabel Lee”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…