Treceți la conținutul principal

Georgiana are nevoie de ajutorul semenilor!

60.000 de euro, suma de bani necesară pentru terapia cu protoni din Franţa 

Georgiana Selea este o fată de 15 ani, din comuna Coteana, care are nevoie urgentă de ajutor. Elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Metalurgic din municipiul Slatina, Georgiana a fost diagnosticată în urmă cu aproximativ un an cu o tumoră la nivelul hipofizei. A fost operată la Bucureşti, dar acum doctorii din România nu o pot ajuta cu nimic. Însă, speranţa vine din Franţa, unde poate urma o radioterapie cu protoni, însă costul tratamentului este costisitor.

60.000 de euro este suma necesară acestui tratament, iar în prezent familia adolescentei se luptă din greu pentru a strânge banii necesari pentru vindecarea Georgianei. Diagnosticată anul trecut cu tumoră la nivelul hipofizei, în data de 24 mai 2016 fiind operată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” din Bucureşti. „În timpul operației i-a fost îndepărtată hipofiza, afectându-i vederea şi aceasta a rămas şi cu un rest tumoral. Acum, la aproape un an după operație, Georgiana trebuie să urmeze o radioterapie cu protoni în Franța, costul acestui tratament fiind de 60.000 euro. Orice bănuț este binevenit și va contribui la salvarea ei”, este mesajul adresat de cei care cunosc cazul pe o pagină de Facebook creată pentru ajutorarea tinerei din Coteana. Însă, medicii francezi au dat un termen limită pentru virarea banilor necesari tratamentului, respectiv data de 15 mai, Georgiana Selea fiind programată la radioterapia cu protoni pe 22 mai 2017. Pentru a strânge suma necesară s-au deschis două conturi la Banca Transilvania din Slatina, în care cei care vor să o ajute pe tânăra de 15 ani pot depune bani, titular fiind Virgilia Selea – LEI: RO40BTRLRONCRT00B8063902; EURO: RO52BTRLEURCRT00B8063901, iar pentru donaţiile internaţionale se pot folosi şi codurile – SWIFT: BTRLRO22; BIC: BTRL. „Zilele acestea am început să strângem bani, pentru că am primit şi refuzul casei de Asigurări de Sănătate. Nu am strâns nicio sumă importantă de bani, am luat legătura cu mai multe persoane, am fost şi la întreprinderea unde lucrez eu, dar deocamdată nu am nicio sumă concretă. Acum am deschis şi conturile, nici nu le-am verificat dacă mă credeţi, pentru că trebuie făcut ceva la bancă pentru a verifica şi online. În prezent, fata este la domiciliu. A fost operată în urmă cu un an, i s-a scos hipofiza şi a mai rămas un rest tumoral. Nu se mai poate interveni sub nicio formă decât prin protoni terapie, iar un astfel de tratament nu se face în ţară şi Casa de Sănătate nu ne decontează niciun leu. Am obţinut o aprobare din Franţa, pentru data de 22 mai, dar clinica de acolo vrea banii înainte. 15 mai este termenul limită pentru a le vira banii în cont, dar nu ştiu dacă reuşim să strângem toată suma până atunci. Vom încerca, dacă reuşim, să mai obţinem o amânare de la clinică, probabil dacă ne-au acceptat se poate obţine şi o amânare”, ne-a declarat Gheorghe Selea, tatăl fetei bolnave. Oamenii cu suflet mare din Slatina au pregătit şi un târg caritabil, iar banii strânşi vor fi donaţi tot acestui caz. „Garaje sale” pentru copii, părinţi, bunici, visători, actori şi iubitori va avea loc sâmbătă, 29 aprilie, în intervalul orar 12:00 – 16:00, pe strada Basarabilor, nr. 33, vizavi de Unimed din Slatina, aici fiind vândute mărunţişuri irezistibile, în scop caritabil. Donează şi tu! Orice sumă, cât de mică, contribuie la salvarea Georgianei!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…