Treceți la conținutul principal

Festivalul „Carul cu flori” de la Giuvărăşti şi-a desemnat câştigătorii

De Florii, Căminul Cultural din comuna Giuvărăşti a fost gazda celei de-a III-a ediţii a Festivalul-concurs de muzică popular vocal-instrumentală „Carul cu flori”. Evenimentul cultural a fost organizat Consiliul Judeţean Olt, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt şi Primăria Giuvărăşti şi a reunit la start 20 de concurenţi. 

Juriul de specialitate, al cărui preşedinte a fost îndrăgita interpretă de muzică populară Georgeta Chiţoran de la Ansamblul Profesionist „Doina Argeşului”, a avut o misiuni dificlă în desemnarea câştigătorilor de la ambele secţiuni. La final, cei mai buni dintre cei 12 participanţi la secţiunea solist vocal şi opt la secţiunea solist instrumentist au obţinut premiile I, II, III şi menţiuni. Marele premiu şi trofeul „Carul cu flori” a ediţiei din acest an a festivalului folcloric de la Giuvărăşti a fost câştigat de corăbianca Amalia Elena Tudor de la secţiunea solist vocal, în timp ce la ambele secţiuni s-au acordat în total alte 11 premii. Ceilalţi copii care au obţinut premii sunt: Cătălina Beşcucă din Gârcov – premiul I, Andra Popovici din Balş – premiul II, Valentina Vasia Oprea din Balş – premiul III, Roberta Buzurin din Slatina – menţiune I, Daria Ioana Iliaş din Corabia – menţiune II la secţiunea solist vocal şi Denis Andrei Broască din Morunglav – premiul I (vioară), Alexandra Florinela Andrei din Giuvărăşti, Cosmina Nanu din Traianu – premiul II ex-aequo, Georgiana Istrate din Caracal – premiul III, Maria Văeţuş – menţiune, Andreea Văeţuş – menţiune. Acompaniamentul muzical al tuturor concurenţilor a fost asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din Slatina, condusă de dirijorul Cristi Dumitru. Invitaţii speciali ai Festivalului „Carul cu flori” de la Giuvărăşti au fost soliştii Georgeta Chiţoran, Gabriel Zăvoianu şi Ion Popa care, după Gala Premiilor, au susţinut recitaluri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…