Treceți la conținutul principal

Festivalul „Carul cu flori” de la Giuvărăşti şi-a desemnat câştigătorii

De Florii, Căminul Cultural din comuna Giuvărăşti a fost gazda celei de-a III-a ediţii a Festivalul-concurs de muzică popular vocal-instrumentală „Carul cu flori”. Evenimentul cultural a fost organizat Consiliul Judeţean Olt, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt şi Primăria Giuvărăşti şi a reunit la start 20 de concurenţi. 

Juriul de specialitate, al cărui preşedinte a fost îndrăgita interpretă de muzică populară Georgeta Chiţoran de la Ansamblul Profesionist „Doina Argeşului”, a avut o misiuni dificlă în desemnarea câştigătorilor de la ambele secţiuni. La final, cei mai buni dintre cei 12 participanţi la secţiunea solist vocal şi opt la secţiunea solist instrumentist au obţinut premiile I, II, III şi menţiuni. Marele premiu şi trofeul „Carul cu flori” a ediţiei din acest an a festivalului folcloric de la Giuvărăşti a fost câştigat de corăbianca Amalia Elena Tudor de la secţiunea solist vocal, în timp ce la ambele secţiuni s-au acordat în total alte 11 premii. Ceilalţi copii care au obţinut premii sunt: Cătălina Beşcucă din Gârcov – premiul I, Andra Popovici din Balş – premiul II, Valentina Vasia Oprea din Balş – premiul III, Roberta Buzurin din Slatina – menţiune I, Daria Ioana Iliaş din Corabia – menţiune II la secţiunea solist vocal şi Denis Andrei Broască din Morunglav – premiul I (vioară), Alexandra Florinela Andrei din Giuvărăşti, Cosmina Nanu din Traianu – premiul II ex-aequo, Georgiana Istrate din Caracal – premiul III, Maria Văeţuş – menţiune, Andreea Văeţuş – menţiune. Acompaniamentul muzical al tuturor concurenţilor a fost asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din Slatina, condusă de dirijorul Cristi Dumitru. Invitaţii speciali ai Festivalului „Carul cu flori” de la Giuvărăşti au fost soliştii Georgeta Chiţoran, Gabriel Zăvoianu şi Ion Popa care, după Gala Premiilor, au susţinut recitaluri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…