Treceți la conținutul principal

Femeia intoxicată cu gaz butan a ieşit din comă

Floarea Popescu, femeia de 59 de ani, din comuna Găneasa, care luni dimineaţa s-a intoxicat cu gaz butan de la o butelie, a ieşit din comă, starea sa de sănătate fiind bună. Femeia este în continuare internată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” din Bucureşti, iar la începutul săptămânii viitoare ar putea fi externată. 

Potrivit lui Emil Dincă, viceprimarul comunei Găneasa, tanti Floarea a ieşit din comă marţi, la o zi după ce a fost internată în unitatea medicală din Capitală. „Din câte am înţeles de la sora dânsei, care lucrează la noi în Primărie, femeia a ieşit din comă marţi dimineaţa. Acum, este bine. Respiră singură, mănâncă, vorbeşte, îşi poate mişca mâinile şi picioarele. Deocamdată, din ce mi s-a spus, nu ar avea încă voie să meargă, nu ştiu care sunt motivele. Neurologic este perfect sănătoasă, iar luni ar putea fi externată din spital”, a declarat viceprimarul Emil Dincă. Potrivit aceleiaşi surse, şi starea de sănătate a soţului femeii, Petru Popescu, de 60 de ani, din Găneasa, intoxicat la rândul său cu gaz butan, este bună. Bărbatul este internat în continuare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi ar putea fi externat într-o zi sau două. Reamintim că luni dimineaţa cei doi soţi s-au intoxicat cu gaz butan de la o butelie pe care o foloseau la alimentarea unui sistem de încălzire a apei în propria gospodărie. La faţa locului au intervenit paramedicii SMURD Slatina şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt, care au transportat victimele la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Slatina. Însă, starea de sănătate a femeii s-a agravat şi a intrat în comă. Medicii au luat decizia de a o transfera cu elicopterul SMURD Craiova la Spitalul „Floreasca” din Bucureşti, pacienta fiind preluată de echipaj de pe Stadionul „1 Mai” din Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…