Treceți la conținutul principal

Incendiu la Brebeni. Două femei au ajuns la spital

Patru femei au avut nevoie de îngrijiri medicale în seara zilei de 27 aprilie, în jurul orei 22:00, după ce o locuinţă din comuna Brebeni a fost cuprinsă de flăcări. Trei dintre ele au suferit atacuri de panică, iar cealaltă a fost muşcată de un câine, speriat de agitaţia din jur. 

Paramedicii de pe echipajul SMURD al Detaşamentului de Pompieri Slatina şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt au acordat primul ajutor femeilor, iar două dintre ele au fost transportate la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. „Este vorba de proprietara casei care a luat foc, în vârstă de 86 de ani, care a suferit un atac de panică, a fost preluată de o ambulanţă a SAJ şi transportată la UPU Slatina, dar şi de femeia care a fost muşcată de câine, fata bătrânei care locuia vizavi, care prezenta o plagă muşcată la gamba stângă. Celelalte două femei cu atac de panică au fost asistate medical la faţa locului şi au refuzat transportul la spital”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Salvatorii s-au deplasat la locul intervenţiei cu trei autospeciale de stingere, incendiul manifestându-se violent. „La sosirea echipajelor incendiul se manifesta violent, cu flacără şi degajări mari de fum la acoperişul casei şi la bunurile din două încăperi ale casei, o bucătărie şi o cameră de locuit. Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră. Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi, bunurile dintr-o cameră de locuit şi dintr-o bucătărie (n.red. – electronice, electrocasnice, mobilier, textile)”, a declarat plutonierul major Băsăşteanu. În urma cercetărilor efectuate, pompierii olteni au stabilit ca şi cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric produs la o priză din bucătăria casei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…