Treceți la conținutul principal

Accident cumplit la Pădurea Saru. Doi copii şi trei adulţi au murit

UPDATE: În jurul orei 17:20, la Spitalul Slatina medicii l-au declarat decedat şi pe bărbatul de 63 de ani, care era intrase în comă şi urma să fie transferat la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

UPDATE: Cei doi copii, un băiat şi o fetiţă, cu vârste între 3 şi 5 ani, o femeie şi un bărbat au murit în urma groaznicului accident petrecut luni după-amiază la Pădurea Saru. O altă victimă a accidentului, un bărbat de aproximativ 45 de ani, a ajuns la spital în stare foarte gravă. 

UPDATE: Reprezentanţii ISU Olt au declarat că în urma accidentului a fost activat planul roşu de intervenţie. În total, este vorba de şase victime. Un bărbat şi o femeie, în jur de 35 de ani, ambii din Craiova, au murit în urma coliziunii violente. „Ambii erau încarceraţi într-unul dintre autoturisme. Femeia, care era şi şofer, a fost găsită cu leziuni incompatibile cu viaţa, găsită decedată. Bărbatul era în stop cardio-respirator când au ajuns salvatorii, s-au efectuat manevre de resuscitare. Fără rezultat favorabil şi a fost declarat decedat”, precizează plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU. 

Ştirea iniţială: Doi copii au fost grav răniţi, iar trei persoane au rămas încarcerate, în urma unui accident de circulaţie petrecut luni după-amiaza, în jurul orei 15:00, pe DN 65 – E 574, în Pădurea Saru. În impactul violent au fost implicate un TIR şi două autoturisme. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi autosanitare ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. „Din datele preliminare, în accident au fost implicate un TIR şi două autoturisme. Sunt trei victime încarcerate, iar doi copii au fost preluaţi de echipajele SAJ în stop cardio-respirator. La faţa locului intervin două echipaje SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o descarcerare, o autospecială de stingere cu accesorii pentru descarcerare şi cinci echipaje ale SAJ Olt”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu de la ISU Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…