Treceți la conținutul principal

Concurs pentru şefia a opt posturi de poliţie

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a scos la concurs, prin recrutare din sursă internă, şefia posturilor de poliţie din opt localităţi. (Sursa: evenimentdeolt.ro) 

Concursul, care va avea loc pe data de 4 mai, este organizat pentru ocuparea funcţiilor de şef de post la posturile de poliţie din comunele Voineasa, Dobrosloveni, Dobrun, Cilieni, Gura Padinii, Orlea, Brebeni şi Vâlcele. “În vederea înscrierii şi participării la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiţii: -să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului; -să fie absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie sau studii liceale, cu diplomă de bacalaureat; -să aibă grad profesional minim de agent de poliţie; -să aibă vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei: minim 2 ani; -să aibă vechimea în specialitatea structurii pentru care se organizează concurs: minim 2 ani; -să deţină/să obţină autorizaţie de acces la informaţii clasificate clasa „secret de serviciu”; -să deţină/să obţină avizul pentru desemnarea în structurile poliţiei judiciare; -să deţină/să obţină avizul de poliţist rutier; - să deţină permis de conducere pentru categoria B; -să fi obţinut în ultimii 2 ani calificativul de cel puţin "BINE" la evaluarea anuală de serviciu; -este declarat "apt medical" şi "apt" la evaluarea psihologică organizată în acest scop; -nu este cercetat disciplinar, nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta nu a fost pusă în mişcare acţiunea penală; -să nu fie declarat incompatibil de a ocupa o funcţie de conducere în sensul prevederii Legii nr. 176/01.09.2010, privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice”, se precizează în anunţul postat pe site-ul IPJ Olt. Concursul se va desfăşura la sediul I.P.J. Olt pe data de 4 mai, începând cu ora 09.00, şi va consta în susţinerea unei probe unice, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale, din tematica şi bibliografia stabilite de comisie. Înscrierile se fac personal pe post la sediul I.P.J. Olt – Serviciul Resurse Umane.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…