Treceți la conținutul principal

Coliziune violentă între un microbuz şi un autoturism

Două persoane au ajuns la spital în a doua zi de Paşte, după ce au fost rănite într-un accident rutier ce a avut loc, în jurul orei 13:00, între comuna Găneasa şi municipiul Slatina. 

Un microbuz Mercedes, care circula pe ruta România – Danemarca şi în care erau şoferul şi doi pasageri, a lovit din spate un autoturism Renault Megane, în care se aflau doi soţi şi fiica lor, în vârstă de 19 ani, maşina fiind proiectată într-un pom de pe marginea drumului. „În afara comunei Găneasa, un bărbat de 53 de ani, din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, în timp ce conducea un microbuz, nu a păstrat o distanţă de siguranţă în mers faţă de autoturismul condus de un bărbat de 52 ani, din comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova, care circula în aceeaşi direcţie, intrând în coliziune cu acesta şi proiectându-l într-un copac din afara părţii carosabile”, a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În urma impactului, cele două pasagere din Renault, au fost rănite şi au necesitat îngrijiri medicale. „Victimele au suferit diverse traumatisme şi, iniţial, au refuzat transportul la spital. Niciuna dintre cele trei persoane aflate în microbuz nu au necesitat îngrijiri medicale. Până la urmă, răniţii din autoturismul lovit de microbuz au fost transportate la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, mama fiind dusă de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt, iar fiica acesteia, de 19 ani, de echipajul paramedicilor SMURD Slatina, cu dureri la umăr şi traumatism cranio-facial”, a spus plutonierul major Dan Nedeloiu de la ISU Olt. Poliţiştii rutieri i-au testat pe ambii şoferi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…