Treceți la conținutul principal

Alegeri locale la Osica de Sus şi Sprâncenata, pe 11 iunie

Alegerile locale parţiale în cele două comune din Olt care au rămas fără primari la scurt timp după scrutinul de vara trecută ar putea avea loc pe 11 iunie. (SURSA: evenimentdeolt.ro)

Liderii PSD au stabilit, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, reunit la Sinaia, ca alegerile parţiale în localităţile care au rămas fără primari să aibă loc pe 11 iunie, propunerea urmând să fie transmisă Guvernului, pentru emiterea unei hotărâri în acest sens. La nivel local, alegeri ar urma să fie organizate în comunele Osica de Sus şi Sprâncenata. La scurt timp după ce au câştigat Mandatele de primari ale lui Cezar Filip (Osica de Sus) şi Marin Mihăeşteanu (Sprâncenata) au încetat pe 4 august, prin ordin de prefect. În cazul lui Cezar Filip, ordinul a fost emis ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, potrivit căreia şi primarii condamnaţi cu suspendare îşi pierd mandatele. Primarul comunei Osica de Sus are o condamnare definitivă pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals, fapte săvârşite în perioada în care ocupa funcţia de agent agricol în cadrul primăriei. În octombrie 2013, acesta a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Cezar Filip şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, fiind condamnat de Judecătoria Caracal, în decembrie 2013, la 2 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare cu o durată de 4 ani. Nefiind contestată, decizia a rămas definitivă. Marin Mihăeşteanu şi-a pierdut mandatul de primar al comunei Sprâncenata pentru incompatibilitate. În iunie 2013, acesta a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate pentru că, în perioada 24 mai 2011 – 07 martie 2012, a deţinut simultan atât funcţia de viceprimar al comunei Sprîncenata, cât şi pe cea de administrator al S.C. SERAGROMAR PREST S.R.L. Marin Mihăeşteanu nu a contestat raportul ANI prin care era constatată starea de incompatibilitate, raportul devenind astfel definitiv. Cei doi au cerut în instanţă anularea ordinelor de prefect în baza cărora le-au încetat mandatele, Tribunalul Olt respingând însă ambele cereri, ca neîntemeiate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…