Treceți la conținutul principal

Antrenorul Mihai Bobocică, una dintre victimele accidentului de la Pădurea Saru

Una dintre cele cinci persoane care au murit în urma gravului accident de circulaţie de luni după-amiaza, pe DN 65 – E 574, în Pădurea Saru este antrenor la lotul naţional de juniori de tenis de masă, iar acest lucru face ca evenimentul să fie cercetat şi de inspectorii de muncă. Este vorba de Mihai Bobocică, de 62 de ani, o glorie a tenisului de masă craiovean, şoferul al celui de-al doilea autoturism spulberat de TIR. 

În urma cerectărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta se deplasa către o competiţie sportivă de tenis de masă ce urma să aibă loc la Câmpulung. De aceea, decesul tehnicianului din municipiul Craiova face ca în cazul tragediei din Pădurea Saru să facă cercetări şi inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, evenimentul încadrându-se ca accident de muncă. „Una dintre persoanele care a decedat în accidentul de la Pădurea Saru se pare că se deplasa spre o competiţie sportivă şi este angajatul Federaţiei Române de Tenis de Masă, la lotul de juniori, deci angajat al federaţiei de la Bucureşti. Conform legii, angajatorul este obligat să comunice evenimentul, în situaţia în care acesta se deplasa către o competiţie sportivă, am înţeles de la cei de la Poliţie că se ducea la Câmpulung, deci în interes de serviciu, atât la Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, cât şi la inspectoratul teritorial de muncă unde îşi are angajatorul sediul social, ca urmare la Bucureşti. Accidentul va fi cercetat de inspectorii de muncă din Olt, iar la finalizarea dosarului acesta se va aviza de către Inspecţia Muncii din Bucureşti”, a precizat Cristian Ungureanu, inspectorul şef al ITM Olt. În urma gravului accident de la Saru, Mihai Bobocică a suferit un traumatism cranio-cerebral sever şi s-a stins din viaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, chair înainte de a fi transferat către Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Bărbatul era şoferul Seat-ului spulberat de TIR. Mihai Bobocică era antrenor al lotului de Juniori III al Federaţiei Române de Tenis de Masă, iar în cariera sa sportivă a antrenat şi echipa de juniori de tenis de masă a Italiei. Italia este şi ţara în care fiul său, al cărui nume este tot Mihai Bobocică şi i-a călcat pe urme, a devenit campion la tenis de masă. 

Încă o familie şi-a găsit sfârşitul în tragedie 

În tragedia din Pădurea Saru, pe lângă antrenorul de tenis de masă şi-a găsit sfârşitul şi o familie din municipiul Craiova, alcătuită din patru membri, respectiv o femeie de 32 de ani, un bărbat de 38 de ani şi doi copii, un băiat şi o fetiţă, de 3 şi 5 ani. Cu toţii aflau într-un Ford, primul autoturism lovit de TIR-ul condus de un şofer dâmboviţean de 30 de ani. Nenorocirea s-a întâmplat după ce unul dintre cauciucurile TIR-ului, care circula din direcţia Slatina spre Craiova, a explodat, iar conducătorul auto a pierdut controlul direcției de mers şi a intrat în coliziune cu cele două maşini ce circulau regulamentar din sens opus. Trei persoane au fost găsite încarcerate de salvatori în urma impactului violent, iar femeia de 32 de ani, şoferiţa din Ford, a fost găsită decedată pe loc. Şi soţul acesteia, de 38 ani, a fost găsit în stop cardio-respirator şi a fost supus manevrelor de resuscitare. Deşi pentru preluarea sa s-a chemat în ajutor şi un elicopter SMURD Craiova, acesta nu a răspuns favorabil manevrelor, iar decesul său a fost constatat la locul cumplitului accident. Copiii celor doi părinţi au murit la Spitalul Slatina. Micuţii au fost preluaţi în stop cardio-respirator de la faţa locului şi resuscitaţi zeci de minute atât în ambulanţă, cât şi de medicii slătineni, însă fără succes. La unitatea medicală slătineană a ajuns cu dureri la picioare şi şoferul TIR-ului care a provocat accidentul mortal. În autoturismul condus de antrenorul de tenis din Craiova se mai afla un pasager, care a scăpat ca prin minune nevătămat. Tânărul dâmboviţean este anchetat acum de poliţişti, coordonaţi de un procuror de la Parchetul Olt, pentru ucidere din culpă şi vătămare din culpă. Zeci de forţe au intervenit la locul nenorocirii, respectiv pompieri şi paramedici de la ISU Olt şi ISU Dolj, cadre medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt, precum şi poliţişti rutieri, ce s-a întâmplat la Saru fiind unul dintre cele mai grave accidente de circulaţie petrecute în ultimii ani în județ. Având în vedere complexitatea misiunii a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Potrivit oamenilor legii, doar o expertiză tehnică ar putea stabili cât de uzată era anvelopa TIR-ului care a explodat şi dacă aceasta este cauza care a făcut ca autotrenul condus de dâmboviţean să ajungă pe contrasens şi să lovească cele două maşini.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…