Treceți la conținutul principal

Accident mortal provocat de un șofer fără permis

Un bărbat a murit, iar un altul a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident de circulație petrecut sâmbătă noaptea, în jurul orei 03:00, în comuna Vișina Nouă. 

Potrivit polițiștilor, evenimentul rutier a avut loc pe fondul neatenției în conducere, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că șoferul avea permisul de conducere reținut și dreptul de a conduce restricționat. „Un bărbat de 34 de ani, din comuna Vișina, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în afara drumului. În urma accidentului, pasagerul din autoturism, în vârstă de 29 de ani, tot din Vișina, a murit, iar șoferul a ajuns la spital”, a precizat comisarul șef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.
Cei doi bărbați se aflau într-un autoturism Opel, înmatriculat cu numere de Bulgaria, iar în urma accidentului la fața locului au intervenit paramedicii de pe echipajul SMURD al Gărzii de Intervenție Vișina, precum și cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt. Unul dintre bărbați a fost găsit în stop cardio-respirator, iar celălalt politraumatizat. „Echipajele au găsit cele două victime în afara autoturismului. Unul dintre pacienți (n.red. – pasagerul) se afla în stop cardio-respirator, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat. Celălalt bărbat (n.red. – șoferul) care era în mașină a fost găsit de salvatori conștient, politraumatizat și a fost transportat la Spitalul Orășenesc Corabia”, a spus plutonierul major Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.
Starea de sănătate a bărbatului transportat la Spitalul Corabia s-a înrăutățit și pe parcursul nopţii de sâmbătă a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a rămas internat sub supraveghere medicală. Cum starea de sănătate a şoferului a continuat să se agraveze de la o oră la alta, cadrele medicale de aici au luat decizia ca duminică după-amiaza acesta să fie transferat cu elicopterul la o unitate medicală din Bucureşti. În jurul orei 16:00, un elicopter SMURD Dolj a aterizat pe Stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina şi a preluat pacientul pe care l-a transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” din Bucureşti.
La unitatea medicală slătineană, şoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul din Vișina avea permisul auto reținut și dreptul de conducere restricționat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fără permis de conducere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…