Treceți la conținutul principal

Accident cu cinci victime în Balş

Cinci persoane au ajuns vineri dimineaţa, în jurul orei 09:30, la spital, în urma unei coliziuni violente dintre două autoturisme. Accidentul de circulaţie s-a petrecut pe strada Mihai Viteazul din oraşul Balş, vinovată de producerea sa fiind şoferiţa unui autoturism Daewoo Matiz. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, conducătorul auto nu a adaptat viteaza de deplasare într-o curbă şi a intrat în coliziune cu o Dacia Break, care circula regulamentar din sens opus. „O tânără în vârstă de 31 de ani, din oraşul Balş, în timp ce conducea autoturismul pe raza oraşului Balş, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe sens opus şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, din municipiul Craiova”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. În urma impactului violent, maşina condusă de şoferiţă s-a răsturnat pe partea carosabilă, iar Dacia Break a ajuns într-un şanţ de pe marginea drumului. Cinci persoane din totalul de şase aflate în cele două autoturisme au necesitat îngrijiri medicale şi au fost transportate la spitalele din Craiova, Balş şi Slatina. „La faţa locului au intervenit două autosanitare ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt, un echipaj al paramedicilor SMURD şi o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare de la Balş. Cinci dintre cele şase persoane aflate în cele două maşini implicate în accident au necesitat acordarea primului ajutor. Este vorba de trei femei, una de 57 de ani, cu traumatism cranio-cerebral, una de 31 de ani, cu traumatism cranio-cerebral, şi una de 31 de ani, cu traumatism crani-facial, mamă şi fiicele sale gemene, aflate într-unul dintre autoturisme, şi doi bărbaţi, de 65 de ani, cu traumatism membru inferior stâng, respectiv de 67 de ani, cu traumatism umăr şi traumatism genunchi stâng. Femeia de 57 de ani a ajuns la spitalul din Craiova, iar ceilalţi răniţi la spitalele din Balş – o femeie şi Slatina – o femeie şi doi bărbaţi. În maşina în care erau cele trei femei se mai afla încă un tânăr, fratele celor două gemene, care nu a necesitat îngrijiri medicale”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Pompierii au acționat și pentru spălarea carosabilului de carburantul scurs din autoturisme și pentru îndepărtarea elementelor de caroserie rămase pe șosea. Poliţiştii rutieri i-au testat pe ambii şoferi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, acestora fiindu-le recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, oamenii legii au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…