Treceți la conținutul principal

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită şi de angajaţii SGA Olt

Ziua Mondială a Apei, marcată anual în data de 22 martie, a fost sărbătorită şi anul acesta de angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt, precum şi de elevii Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” din muncipiul Slatina. 

Potrivit reprezentanţilor SGA Olt, scopul acestei zile este aducerea în atenția publică a necesității protecției cantitative și calitative apelor și de a înțelege responsabilitățile și îndatoririle ce le revin atât celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă, cât și consumatorilor de apă. Astfel, în zilele de 20 şi 21 martie, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt au organizat acțiuni de igienizare în teritoriu, de pe marginea mai multor cursuri de apă din zona localităţilor Caracal, Balş, Drăgăneşti Olt, chiar şi a comunei Islaz, din judeţul Teleorman, fiind adunaţi zeci de saci cu deşeuri menajere aruncate de cetăţeni la voia întâmplării, cele mai multe fiind materiale plastice. De asemenea, SGA a desfăşurat şi o întâlnire cu un grup de elevi aparținând Colegiului Economic din Slatina, tema adusă în discuţie de organizatori fiind „Apa şi apa uzată”. „În cadrul acestei întâlniri s-a explicat elevilor principiul epurării apelor uzate, analizele ce se efectuează la apele evacuate în vederea respectării actelor de reglementare în domeniul gospodăririi apelor și cât de important este ca cetățenii să se implice în protejarea resurselor de apă”, au precizat reprezentanţii SGA Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…