Treceți la conținutul principal

Un mort şi un rănit grav în urma a două accidente produse în Olt

O tânără de 24 de ani a murit, iar un bărbat de 33 de ani a ajuns la spital, în urma a două accidente de circulaţie grave care au avut loc joi dimineaţă, în jurul orei 07:00, în comuna Brebeni şi oraşul Balş. 

La Brebeni, o tânără din localitate, care circula pe carosabil în calitate de pieton, a fost lovită în plin de o autoutilitară. Potrivit martorilor, aceasta făcea naveta şi se deplasa spre staţia de autobuz din zona postului de poliţie în momentul în care a fost acroşată de autovehicul. Paramedicii SMURD Slatina s-au deplasat la faţa locului şi au găsit victima în stop cardio-respirator. Din păcate, tânăra nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decesul acestuia. Accidentul din Balş a avut loc pe strada Nicolae Bălcescu, iar în urma coliziunii violente dintre un Peugeot şi un BMW, unul dintre şoferi a rămas încarcerat. În urma impactului, ambele autoturisme au părăsit partea carosabilă, iar Peugeot-ul a fost serios avariat. Maşina a izbit un pom de pe marginea drumului şi s-a oprit în zidul unei case. La faţa locului s-au deplasat paramedicii de pe echipajul SMURD Balş, dar şi o autospecială de descarcerare, şoferul autoturismului Peugeot rămânând încarcerat. Potrivit plutonierului major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, salvatorii au intervenit pentru scoaterea şoferului rămas prins între fiarele contorsionate ale maşinii. „Bărbatul a suferit un traumatism cranio -cerebral şi un traumatism cranio-facial şi a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Balş, fiind conştient în momentul în care a fost predat la Compartimentul Primire Urgenţe”, a spus plutonierul major Băsăşteanu. În celălalt autoturism, avariat uşor în urma impactului, se aflau patru persoane şi nu prezentau urme de traumă. Poliţiştii rutieri s-au deplasat la faţa locului şi au deschis anchete în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care au avut loc cele două accidente.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…