Treceți la conținutul principal

Trupul pescarului înecat în Barajul Ipoteşti, de negăsit

Scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt nu au găsit trupul neînsufleţit al pescarului Mircea Lungu, în vârstă de 54 de ani, din comuna Ipoteşti, nici după cea de-a doua zi de căutări pe râul Olt în zona Barajului Ipoteşti unde s-ar fi înecat.

Plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a precizat că scafandrii au reluat căutările bărbatului încă de la primele ore ale dimineţii de miercuri. Negăsind nimic, echipajul de căutare-salvare în mediul acvatic al inspectoratului a încetat căutările în jurul orei 15:30. Reprezentantul ISU Olt a adăugat că acţiunea de căutare a trupului neînsufleţit al pescarului va fi reluată joi dimineaţă. Reamintim că în noaptea de luni spre marţi, Mircea Lungu, actualmente consilier local în cadrul Primăriei Ipoteşti şi fost candidat din partea PNL la funcţia de primar al localitării, plecase să prindă peşte în zona Barajului Ipoteşti, împreună cu un bun prieten. Bărbatul ieşise cu barca în larg pe râul Olt pentru a întinde plasele de pescuit, în timp ce amicul său a rămas să-l aştepte pe mal. Când a văzut că nu se mai întoarce, iar barca cu care plecase a fost găsită spre dimineaţă în avalul râului Olt, bărbatul a anunţat dispariţia sa prin apelul 112. Deşi unii cunoscuţi ai bărbatului spun că acesta era pescar comercial autorizat de cel puţin 15 ani şi se ocupa mai mult cu comerţul peştelui prin comunele Ipoteşti şi Milcov, aceştia sunt contrazişi de reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Olt. Preşedintele Mihai Albulescu a declarat că Mircea Lungu era la braconaj, iar cu câteva zile înainte personalul AJVPS Olt era la pescuit pe râul Olt şi i s-au confiscat peste 2,5 kilometri de plasă, peştele găsit fiind eliberat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…