Treceți la conținutul principal

Tânără din Brebeni, spulberată de o maşină condusă de un coleg de serviciu

Tragedie fără margini în familia unei tinere de 23 de ani, din comuna Brebeni. Mihaela Florea a fost izbită în plin de o autotutilitară în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe carosabil, iar în scurt timp aceasta şi-a pierdut viaţa. Tânăra se ducea la muncă atunci când a fost accidentată mortal chiar de un coleg. (Sursa FOTO: Facebook) 

Accidentul de circulaţie a avut loc pe Drumul Judeţean 546 joi dimineaţă, în jurul orei 05:30. Potrivit martorilor, tânăra, care făcea naveta la Slatina, unde lucra ca vânzătoare la un supermarket, a fost acroşată de autovehicul în timp ce se îndrepta spre staţia de autobuz din apropierea Postului de Poliţie pentru a lua microbuzul. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, tânăra de 23 ani, din Brebeni, a fost lovită de autoutilitară în timp ce şoferul efectua o depăşire în trafic. „Un bărbat de 41 de ani, din comuna Coteana, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Principală din Brebeni, din direcţia Coteana spre Slatina, a efectuat o manevră de depăşire, moment în care a acroşat o tânără de 23 de ani, din Brebeni, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers pe partea stângă a drumului”, a precizat comisarul şef Claudia Radu de la IPJ. În urma impactului, Mihaela Florea a intrat în stop cardio-respirator, iar în scurt timp a decedat. „Pompierii SMURD din cadrul Detașamentului Slatina și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță au intervenit în această dimineață, în comuna Brebeni, pentru acordarea îngrijirilor medicale de urgență unei tinere, victima unui accident rutier, în calitate de pieton. Echipajele au găsit victima, în vârstă de 23 de ani, din comuna Brebeni, în stop cardio-respirator. Au fost începute imediat manevrele de resuscitare, fără rezultat favorabil, victima fiind declarată decedată”, a spus plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Şoferul a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. 

Accidentul, cercetat şi de inspectorii de muncă 

Pentru că victima se ducea la serviciu când a fost spulberată de o autoutilitară a magazinului VMG, la volanul căreia era un coleg de-al său, accidentul nu este cercetat doar de poliţişti, ci şi de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, acesta fiind considerat accident de muncă. „Accidentul de azi dimineaţă (n.red. – joi) de la Brebeni s-a soldat cu decesul unei persoane de sex feminin care se deplasa spre locul de muncă. Tânăra şi şoferul maşinii care a lovit-o erau colegi de serviciu. Este vorba de un accident de traseu, fără legătură cu activitatea efectuată în timpul serviciului. Accidentul de muncă va fi cercetat de inspectorii ITM Olt în conformitate cu legislaţia în vigoare” , a precizat Bogdan Ţucă, purtătorul de cuvânt al ITM Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…