Treceți la conținutul principal

Tânăr în comă profundă după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni

Un tânăr de 20 de ani, originar din comuna Ştefăneşti, judeţul Vâlcea, a fost lovit miercuri după-amiaza de un autoturism pe trecerea de pieton, în urma impactului acesta fiind grav rănit şi transportat de urgenţă la spitalul din Slatina. Tânărul a suferit un traumatism cranian sever şi, ulterior, a fost transferat în comă profundă la spitalul din Craiova.

Accidentul de circulaţie s-a produs în jurul orei 14:00, pe strada George Poboran din municipiul Slatina, iar la faţa locului au intervenit echipajul SMURD al Detaşamentului de Pompieri Slatina, precum şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt. „Bărbatul a fost rănit foarte grav, avea un traumatism cranian sever, era inconştient. Acesta a fost transportat cu ambulanţa la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina”, a declarat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Încă de când a ajuns în Urgenţă, starea pacientului a fost gravă, a intrat în comă, iar medicii de aici au decis transferarea tânărului cu ambulanţa la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova. „Tânărul a suferit un politraumatism prin accident rutier, însă cel mai grav rănit este la cap. Are multiple fracturi craniene, este în comă profundă şi este ţinut în viaţă de aparate. Pacientul a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenţă Craiova”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. Poliţiştii rutieri au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul rutier, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…