Treceți la conținutul principal

Tâlhari din Caracal, arestaţi preventiv

Marian Tocanezu Sali, Vasile Ciaurica şi Tudor Sorin Tudor sunt trei tineri din municipiul Caracal care, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. 

Caracalenii au comis fapta în noaptea de 23 spre 24 martie, în jurul orei 00:00 – 00:30, când au atacat doi minori în Parcul „Constantin Poroineanu” din Caracal, cărora le-au furat un telefon mobil şi o sumă de bani. „Cei trei inculpaţi, din municipiul Caracal, s-au întâlnit cu cele două părţi vătămate, doi băieţi minori, tot din localitate, la intrarea în Parcul «Constantin Poroineanu» şi, sub ameninţare, le-au deposedat pe acestea de un telefon mobil şi o sumă de bani. Autorii sunt doi majori, care au puţin peste 18 ani, şi un minor, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, magistraţii Judecătoriei Caracal au admis propunerea Parchetului Caracal şi au dispus arestarea preventivă a lor pentru 30 de zile. Inculpaţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie”, a declarat Cristian Ovidiu Popescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii sunt cunoscuţi cu antecedente penale, fiind recidivişti. Pe vremea când erau minori au comis mai multe furturi, chiar şi un viol, au fost arestaţi şi au executat pedepsele primite pentru faptele lor. În prezent, Marian Tocanezu Sali, Vasile Ciaurica şi Tudor Sorin Tudor se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Aceştia deja au contestat măsura arestării preventive, contestaţiile urmând a fi judecate zilele acestea de magistraţii Tribunalului Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…