Treceți la conținutul principal

Sute de agenţi şi ofiţeri, avansaţi în grad de Ziua Poliţiei Române

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt a găzduit, vineri dimineaţa, una dintre activităţile desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt cu ocazia împlinirii a 195 de ani de existenţă a Poliţiei Române. Sute de agenţi şi ofiţeri de poliţie au fost avansaţi de Ziua Poliţiei Române, iar alţii au fost premiaţi pentru rezultatele obţinute la „Cupa Poliţiei Române”. 

Zeci de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene cu care instituţia colaborează, precum şi cadre ale inspectoratului, au luat parte la evenimentul care a debutat cu intonarea imnului naţional al României şi un moment de reculegere în memoria colegilor poliţişti căzuţi la datorie. Alături de comisarul şef Cătălin Florescu, inspectorul şef al Poliţiei Olt, pe lângă prefectul de Olt Silviu Neacşu, a fost prezentă şi o delegaţie româno-americană de la Baza Militară NATO din Deveselu, condusă de comandorul Răzvan Brătulescu şi căpitanul Jon Grant. Mesajul de felicitare transmis de chestorul principal de poliţie Bogdan Despescu, inspectorul general al Poliţiei Române, cu ocazia împlinirii a 195 de ani de la înfiinţare, a fost citit de comisarul şef Florescu, iar prefectul Silviu Neacşu, precum şi reprezentanţii bazei de la Deveselu au ţinut să mulţumească poliţiştilor olteni pentru buna colaborare interinstituţională în interesul comunităţii. La ceas aniversar, nu mai puţin de 128 de agenţi şi 33 ofiţeri de poliţie au fost avansaţi în grad la termen, iar organizatorii probelor sportive din cadrul competiţiei „Cupa Poliţiei Române” au ţinut să premieze echipele câştigătoare din cadrul IPJ Olt. Pentru buna colaborare pe care inspectoratul o are cu instituţiile din judeţ, dar şi cu jurnaliştii din mass-media locală, comisarul şef Cătălin Florescu a ţinut să înmâneze acestora diplome aniversare. Inspectorul şef a oferit şi trei plachete aniversare, acestea revenindu-le prefectului de Olt Silviu Neacşu, prim-procurorului Parchetului Olt, Anca Anuţa, precum şi comisarului şef Florian Baicea, fostul comandant al Poliţiei Olt. Şi pentru slătinenii care au trecut prin faţa Prefecturii Olt, poliţiştii au avut pregătit un moment. O parte dintre dorările Poliţiei, dar şi standuri cu materiale informative, au fost expuse aici şi, ca de obicei, cei mai mici dintre vizitatori au fost atraşi de autospeciala şi armamentul folosite în misiuni de mascaţii de la Serviciul de Acţiuni Speciale al IPJ Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…