Treceți la conținutul principal

Şoferul care a ucis doi adolescenţi din Şerbăneşti rămâne în arest

Magistraţii Judecătoriei Slatina au judecat marţi o nouă cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv dispusă pe numele lui Marian Florin Dinescu, şoferul de 29 de ani, din comuna Şerbăneşti, care înainte de Crăciun, băut fiind, a omorât cu maşina doi adolescenţi, frate şi soră. Instanţa de judecată a respins cererea, iar tânărul a rămas în continuare în spatele gratiilor. 

Inculpatul Marian Florin Dinescu a dorit ca măsura arestului preventiv, care a fost menţinută la începutul săptămânii, să fie înlocuită cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cu cea a controlului judiciar. Însă, judecătorii au respins cererea ca nefondată. „În temeiul dispoziţiilor art. 242 alin. 2 din Codul de procedură penală, respinge ca nefondată cererea formulată de către inculpatul Dinescu Marian Florin, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr. 21/18.12.2016 emis de Judecătoria Slatina în dosarul nr. 12722/311/2016, în prezent arestat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, de înlocuire a măsurii preventive a arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cu cea a controlului judiciar”, se precizează în soluţia dată de instanţa de judecată. Decizia magistraţilor Judecătoriei Slatina nu este definitivă, ea putând fi contestată în 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare. Tânărul din Şerbăneşti este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Reaminitim că accidentul de circulaţie în urma căruia şi-au pierdut viaţa cei doi copii, frate şi soră, din comuna Şerbăneşti, a avut loc în seara zilei de 17 decembrie 2016, în jurul orei 16:30, pe Drumul Judeţean 546 A, care tranzitează localitatea. Pe lângă adolescenţii spulberaţi de maşina condusă de Marian Florin Dinescu, în evenimentul rutier a mai fost rănită o tânără de 33 ani. Fraţii ucişi şi tânăra circulau pe marginea drumului, în calitate, de pietoni în momentul în care au fost loviţi în plin de şoferul care se urcase băut la volan. „Inculpatul Dinescu Marian Florin, în timp ce conducea autoturismul marca Alfa Romeo, pe strada Dumitru Popovici, din comuna Şerbăneşti, judeţul Olt, din direcţia Nicolae Titulescu către Şerbăneşti, într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit parţial partea carosabilă şi le-a accidentat mortal pe persoanele vătămate T.L. de 16 ani şi T.S.E. de 14 ani, care se deplasau în calitate de pietoni pe acostamentul din partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie, după care a părăsit partea carosabilă, accidentând-o şi pe numita C.E., care a suferit o fractură a gambei drepte. Inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge”, se preciza într-un comunicat remis la acea dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…