Treceți la conținutul principal

Slătinean spulberat de un autotren în judeţul Timiş

Un bărbat din municipiul Slatina a murit pe loc în urma unui grav accident petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 22:00, pe A1 Arad – Timişoara, în apropiere de Ortişoara, localitate situată la graniţa judeţelor Arad şi Timiş. 

Slătineanul, în vârstă de 41 de ani, se afla lângă banda de urgenţă a autostradei în momentul în care a fost spulberat de un autotren care circula dinspre Arad către Timişoara, aruncat câţiva metri pe carosabil, iar în scurt timp a decedat. Potrivit martorilor oculari, acestuia i s-a defectat autoutilitara şi a solicitat sprijinul unui prieten, care a parcat în faţa camionetei stricate. Şoferul a coborât din autovehicul pentru a remedia împreună defecţiunile pe care le avea şi, în timp ce aceştia se aflau în stânga celor două autoutilitare, unul dintre ei, respectiv bărbatul din Slatina, a fost surprins de un autotren care se deplasa pe prima bandă a autostrăzii, al cărui şofer nu l-a văzut. Poliţiştii rutieri s-au deplasat la faţa locului pentru a face cercetări şi a stabili cum s-a produs accidentul rutier. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit că un bărbat de 41 de ani, din judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autotren pe Autostrada 1, la kilometrul 521, a surprins şi accidentat mortal un alt bărbat de 41 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, care, în calitate de pieton, se afla pe banda unu, lângă autoutilitara staţionată şi defectă pe banda de urgenţă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, poliţiştii continuând cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului nefericit”, a precizat inspectorul de poliţie Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În urma coliziunii violente, autovehicul condus de slătinean a fost serios avariat, marfa din acesta împrăştiindu-se pe drum, iar prietenul său şi şoferul autotrenului au fost răniţi şi au ajuns la spital. Mai multe echipaje ale salvatorilor din Timiş şi Arad s-au deplasat la faţa locului. „Este vorba de un accident rutier în care a fost implicat un TIR și două camionete, este o persoană decedată și două rănite, care au fost preluate de ambulanțe din județul Arad și transportate la spital. Noi ne-am deplasat cu o autospecială de descarcerare, însă nu a fost nevoie de intervenția noastra”, le-a declarat sublocotenentul Bogdan Mutu, purtătorul de cuvânt al ISU „Banat”, jurnaliştilor de la Opinia Timişoarei. După accident, traficul în zonă a fost întrerupt pentru câteva zeci de minute.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…