Treceți la conținutul principal

Secretarul Primăriei Vădastra, găsit mort într-o fântână părăsită

Dan Roşioru, în vârstă de 62 de ani, secretarul Primăriei Vădastra, care a fost dat dispărut de la domiciliu, a fost găsit înecat într-o fântână părăsită de la marginea comunei. Voluntarii şi poliţiştii din Vădastra, care l-au căutat în ultimele zile, au fost cei care au găsit trupul neînsufleţit al bărbatului şi au cerut sprijinul pompierilor. 

Secretarul Primăriei Vădastra a fost găsit vineri, în jurul orei 11:00, iar pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Vişina au reuşit să-l scoată din fântână după aproximativ o oră şi jumătate. „Pompierii au intervenit la faţa locului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi cu un echipaj al paramedicilor SMURD. Am fost solicitaţi să acţionăm de poliţiştii din Vădastra, pentru degajarea cadavrului unei persoane înecate într-o fântână aflată pe un câmp, între Vădastra şi Brastavăţu. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani, al cărui cadavru se afla la o adâncime de 15 metri şi a fost scos din fântână cu ajutorul unor cordiţe după aproximativ o oră şi jumătate de intervenţie”, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit unor informaţii, se pare că Dan Roşioru s-ar fi sinucis aruncându-se în fântână. Rudele bărbatului cred că acesta suferea în ultima vreme de depresie. Poliţiştii olteni au deschis o anchetă în cauză pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care secretarul Primăriei Vădastra a murit, asupra sa nefiind găsit niciun bilet de adio prin care acesta să fi explicat de ce a recurs la acest gest necugetat. „În ziua de 24 martie 2017, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vădastra şi voluntarii din cadrul Primăriei Vădastra, care procedau la căutarea bărbatului dispărut de la domiciliu în data de 15 martie, l-au găsit pe acesta decedat într-o fântână părăsită situată pe un teren agricol între Vădastra şi Brastavăţu. În cauză nu sunt suspiciuni de omor, iar cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Corabia pentru a fi efectuată necropsia, în vederea stabilirii cauzei decesului”, a declarat comisarul Iulian Nicolae, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. Reamintim că Dan Roşioru a plecat de acasă şi nu s-a mai întors în data de 15 martie. În ziua aceea, potrivit primarului Sorin Rădulescu, nu s-a prezentat la serviciu, iar dispariţia sa a fost anunţată de rude la Poliţie pe 17 martie. Oamenii legii au demarat încă de atunci căutările, secretarul Primăriei Vădastra fiind dat în urmărire naţională.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…