Treceți la conținutul principal

Secretarul Primăriei Vădastra, găsit înecat în fântână

UPDATE: Vineri dimineaţa, în jurul orei 11:00, Dan Roşioru, secretarul primăriei, dat dispărut în urmă cu o săptămână, a fost găsit înecat într-o fântână situată pe un câmp, între Vădastra şi Brastavăţu. Informaţia a fost confirmată de Sorin Rădulescu, primarul localităţii Vădastra.

La faţa locului au fost solicitaţi să intervină pompierii de la Garda de Intervenţie Vişina. „Pompierii au intervenit la faţa locului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi cu un echipaj al paramedicilor SMURD. Am fost solicitaţi să acţionăm de poliţiştii din Vădastra, pentru degajarea cadavrului unei persoane înecate într-o fântână situată pe un câmp, între Vădastra şi Brastavăţu. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani, al cărui cadavru se afla la o adâncime de 15 metri. Intervenţia a durat aproximativ o oră şi jumătate, bărbatul înecat fiind scos din fântână cu ajutorul unor cordiţe”, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Poliţiştii olteni au deschis o anchetă în cauză pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care bărbatul a decedat.

Ştirea iniţială: Dan Roşioru, secretarul Primăriei comunei Vădastra, este căutat de poliţişti de o săptămână, după ce familia a anunţat dispariţia sa. Rudele bărbatului s-au prezentat la Poliţie vinerea trecută şi le-au spus oamenilor legii că acesta a plecat de acasă în data de 15 martie şi nu s-a mai întors. Comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, a confirmat informaţia, spunând că persoana în cauză este dată în urmărire naţională. „Pe data de 17, am fost sesizaţi că bărbatul a dispărut de pe data de 15 martie, s-a dat în urmărire naţională şi se desfăşoară activităţi de căutare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. Deocamdată, dispariţia lui Dan Roşioru rămâne învăluită în mister. Sorin Rădulescu, edilul localităţii, a precizat că nu ştie ca secretarul primăriei să fi avut probleme. „Sora dânsului a anunţat dispariţia sa la Poliţie, este dispărut de miercurea trecută. Nu ştiu să aibă probleme cu legea, din punct de vedere al Primăriei nu văd ce ar fi putut să aibă. Din câte am înţeles, a plecat de acasă şi nu s-a mai întors. Miercuri (n.red. – 15 martie) nu a fost la serviciu, iar din dimineaţa acelei zile nu a mai fost văzut. Totuşi, există diverse discuţii că ar fi fost văzut într-o direcţie sau alta, dar atâta timp cât nu am calitatea de a face investigaţii, nu poţi nici măcar să iei în considerare pentru că se creează o situaţie, care este destul de delicată”, a declarat primarul comunei Vădastra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…