Treceți la conținutul principal

Secretarul Primăriei Vădastra, găsit înecat în fântână

UPDATE: Vineri dimineaţa, în jurul orei 11:00, Dan Roşioru, secretarul primăriei, dat dispărut în urmă cu o săptămână, a fost găsit înecat într-o fântână situată pe un câmp, între Vădastra şi Brastavăţu. Informaţia a fost confirmată de Sorin Rădulescu, primarul localităţii Vădastra.

La faţa locului au fost solicitaţi să intervină pompierii de la Garda de Intervenţie Vişina. „Pompierii au intervenit la faţa locului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi cu un echipaj al paramedicilor SMURD. Am fost solicitaţi să acţionăm de poliţiştii din Vădastra, pentru degajarea cadavrului unei persoane înecate într-o fântână situată pe un câmp, între Vădastra şi Brastavăţu. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani, al cărui cadavru se afla la o adâncime de 15 metri. Intervenţia a durat aproximativ o oră şi jumătate, bărbatul înecat fiind scos din fântână cu ajutorul unor cordiţe”, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Poliţiştii olteni au deschis o anchetă în cauză pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care bărbatul a decedat.

Ştirea iniţială: Dan Roşioru, secretarul Primăriei comunei Vădastra, este căutat de poliţişti de o săptămână, după ce familia a anunţat dispariţia sa. Rudele bărbatului s-au prezentat la Poliţie vinerea trecută şi le-au spus oamenilor legii că acesta a plecat de acasă în data de 15 martie şi nu s-a mai întors. Comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, a confirmat informaţia, spunând că persoana în cauză este dată în urmărire naţională. „Pe data de 17, am fost sesizaţi că bărbatul a dispărut de pe data de 15 martie, s-a dat în urmărire naţională şi se desfăşoară activităţi de căutare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. Deocamdată, dispariţia lui Dan Roşioru rămâne învăluită în mister. Sorin Rădulescu, edilul localităţii, a precizat că nu ştie ca secretarul primăriei să fi avut probleme. „Sora dânsului a anunţat dispariţia sa la Poliţie, este dispărut de miercurea trecută. Nu ştiu să aibă probleme cu legea, din punct de vedere al Primăriei nu văd ce ar fi putut să aibă. Din câte am înţeles, a plecat de acasă şi nu s-a mai întors. Miercuri (n.red. – 15 martie) nu a fost la serviciu, iar din dimineaţa acelei zile nu a mai fost văzut. Totuşi, există diverse discuţii că ar fi fost văzut într-o direcţie sau alta, dar atâta timp cât nu am calitatea de a face investigaţii, nu poţi nici măcar să iei în considerare pentru că se creează o situaţie, care este destul de delicată”, a declarat primarul comunei Vădastra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…