Treceți la conținutul principal

Sărbătoarea „Încuratul cailor de Sân’ Toader” de la Brâncoveni, la a VII-a ediţie

Reprezentanţii Primăriei şi Centrului Cultural Brâncoveni păstrează tradiţia şi anul acesta, sâmbătă, 4 martie, pe stadionul din satul Mărgheni fiind organizată cea de-a VII-a ediţie a sărbătorii „Încuratul cailor de Sân’ Toader”.

Evenimentul se va desfăşura cu începere de la ora 11:00, iar caii vor fi principala atracţie. Parada cailor este programată a se desfăşura între orele 11:00 – 12:00, pentru ca de la ora prânzului pe stadionul din Mărgheni să aibă loc o demonstraţie de echitaţie. Concursurile de frumuseţe şi tracţiune cai se vor desfăşura timp de trei ore, cu începere de la ora 12:30, iar după-amiaza zilei de sâmbătă va fi dedicată premierii câştigătorilor celor două concursuri, precum şi muzicii populare şi dansului oltenesc. Ansamblul de dansuri „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni va susţine timp de o oră şi jumătate, cu începere de la ora 15:30, un spectacol artistic, iar între orele 17:30 – 20:00 vor susţine recitaluri de muzică populară artistele locale Nicoleta Iordache, Luisa Caluschi, Eliza Popovici Filip şi va avea loc „Hora satului”. Între momentele artistice, de la ora 17:00, va fi premierea celor mai buni participanţi de la concursurile de frumuseţe şi tracţiune cai. Nu doar la Brâncoveni este păstrată tradiţia, ci şi în comuna Osica de Jos. Primăria, Consiliul Local şi Căminul Cultural din localitate organizează tot sâmbătă, cu începere de la ora 10:00, sărbătoarea „Caii lui Sân’ Toader”. În cadrul manifestării, care are ca punct de pornire Dispensarul Comunal (Goran), va avea loc o paradă a cailor, concursurile de tracţiune în forţă şi viteză şi se vor acorda premii pentru cel mai frumos cal, cel mai tânăr şi cel mai vârstnic jocheu. Sărbătoarea „Caii lui Sân’ Toader” de la Osica de Jos va culmina cu o frumoasă horă câmpenească.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…