Treceți la conținutul principal

Şanse minime de supravieţuire pentru tânărul lovit pe trecerea de pietoni

Tânărul de 20 de ani, din comuna vâlceană Ştefăneşti, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma accidentului produs pe o trecere de pietoni de pe strada George Poboran, din municipiul Slatina, este în stare gravă. Tânărul este ţinut în viaţă de aparate şi, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, şansele de supravieţuire sunt minime. 

„Victima accidentului este internată pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar starea de sănătate este extrem de gravă, prognosticul fiind rezervat. Şansele de supravieţuire sunt aproape de «zero», este intubat, ventilat mecanic şi instabil hemodinamic. Politraumatism sever prin accident rutier este diagnosticul cu care a fost internat, tânărul fiind transferat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru Clinica de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenţă Craiova în cursul după-amiezii de miercuri”, a declarat doctorul Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale. Vâlceanul a fost lovit de o maşină miercuri după-amiază, în jurul orei 14:00, iar la faţa locului au intervenit paramedicii de la SMURD Slatina şi cadrele medicale de la Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. În urma impactului, tânărul de 20 de ani s-a lovit la cap, suferind un traumatism cranian sever. Acesta a fost dus de urgenţă cu ambulanţa la Spitalul Slatina, iar de aici a fost transferat în comă profundă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…