Treceți la conținutul principal

„Salonul de primăvară al artiştilor plastici olteni” la Galeria Artis

Galeria Artis din municipiul Slatina a Muzeului Judeţean Olt găzduieşte marţi, cu începere de la ora 17:00, vernisajul expoziţiei de pictură „Salonul de primăvară al artiştilor plastici olteni”. Manifestarea culturală a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie şi este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Olt.

Potrivit organizatorilor, în cadrul vernisajului va fi lansat şi albumul „Tabăra de creaţie plastică Nicolae Truţă”, editat de CJCPCTC Olt. „Expoziţia de pictură cuprinde lucrări ale artiştilor plastici care au participat la ediţiile XII şi XIII ale taberei de creaţie plastică «Nicolae Truţă», care s-a desfăşurat în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe. Prin lucrările lor, artiştii reuşesc să pună publicul prezent la eveniment în faţa unui act de cultură de mare rafinament”, a precizat Ristina Baboi, referent de specialitate în cadrul centrului. La Galeria Artis vor fi expuse lucrările următorilor artişti plastici: Nicolae Truţă, Traian Zorzoliu, Marin Mihai Cîrstea, Marcel Voinea, Iulian Segărceanu, Paul Tudor Balş, Mircea Cartog, Lucian Liciu, Eusebiu Josan, Georgiana Manea Josan, Robert Florica, george Voica, Cristina Botez, Dan Dimulescu, Andreea Dosinescu, Gheorghe Diaconu, Lucian Prună, Maria Luminiţa Ţecu şi Maria Mirabela Voicu. La vernisajul de marţi şi-au anunţat participarea critici de artă, artişti plastici, precum şi alţi oameni de cultură ai Oltului. Expoziţia de pictură este una cu vânzare, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru organizarea unor noi ediţii a taberelor de creaţie. Expoziţia „Salonul de primăvară al artiştilor plastici olteni” de la Slatina va fi una itinerantă, următoarea având loc la Galeria de Artă a Uniunii Artiştilor Plastici din Craiova.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…