Treceți la conținutul principal

Cinci tineri, răniţi după ce s-au răsturnat cu mașina în contracanalul de lângă Podul Olt

Accident spectaculos, vineri seara, în jurul orei 21:00, pe DN 65-E574, la ieșire din municipiul Slatina spre comuna Slătioara. Cinci tineri au ajuns la spital după ce autoturismul BMW în care se aflau s-a răsturnat în contracanalul râului Olt de la capătul podului rutier.

Potrivit unor informații, tânărul de 20 ani, din municipiul Slatina, care se afla la volanul mașinii, din cauza neatenției în conducere, a pierdut controlul direcției de mers, iar BMW-ul s-a răsturnat în contracanalul de câțiva metri adâncime, de lângă Podul Olt. Pe lângă șofer, încă patru tineri se mai aflau în autoturism, respectiv un băiat de 19 ani, din comuna Găneasa, pasager în dreapta sa, și trei fete. Cu toții au avut nevoie de asistență medicală, iar pompierii de la Detașamentul Slatina s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de descarcerare, dar și cu o autospecială de lucru cu apă și sprijin, la locul producerii accidentului ajungând și paramedicii cu un echipaj SMURD, precum și autosanitare ale Serviciului de Ambulanță Județean Olt. „Doi băieți au fost transportați de paramedicii SMURD la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, unitate medicală la care au ajuns cu ambulanța și cele trei fete”, a spus plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al pompierilor din județ. După ce tinerii răniți în accident au fost scoși și transportați de echipajele medicale la spital, pompierii slătineni au intervenit pentru a scoate și mașina din contracanal. Operațiunea a durat mai bine de o oră, salvatorii folosind troliul autospecialei de lucru cu apă și spumă. Polițiștii rutieri au preluat cazul pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul rutie, în cauză întocmit acte procedurale pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…