Treceți la conținutul principal

Poliţiştii şi jandarmii olteni au oferit mărţişoare şi flori femeilor

Devenită deja tradiţie, acţiunea poliţiştilor şi jandarmilor olteni, de a oferi mărţişoare şi flori colegelor şi femeilor din municipiul Slatina, a continuat şi la începutul acestei primăveri. 

Încă de la primele ore ale dimineţii, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Olt şi Biroului Rutier Slatina, au fost prezenţi pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ pentru a „sancţiona” participantele la trafic, şoferi sau pietoni, cu mărţişoare şi flori. Acţiunea oamenilor legii a fost văzută cu ochi buni de doamne şi domnişoare care au recunoscut că uneori mai încalcă regulile de circulaţie şi chiar au fost amendate de poliţiştii rutieri. „Este 1 martie, este o zi frumoasă de primăvară, este Ziua Mărţişorului şi aşa cum v-am obişnuit în fiecare an Poliţia Rutieră, împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român Olt, în trafic se ocupă şi cu alte lucruri frumoase, oferind flori şi mărţişoare cu această ocazie. Totodată, urăm participantelor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!”, a precizat comisarul şef Florin Cârstea din cadrul Serviciului Rutier Olt. Ziua Mărţişorului le-a oferit şi jandarmilor olteni prilejul de a-şi exprima respectul şi preţuirea pentru cele care le sunt aproape, în calitatea lor de colege, mame, soţii, fiice şi prietene. „Femeile din cadrul Jandarmeriei Olt au fost felicitate de conducerea inspectoratului şi colegi, au primit flori şi mărţişoare, ca semn al recunoaşterii şi aprecierii activităţii pe care o desfăşoară în cadrul instituţiei”, a precizat plutonierul major Simona Floricel de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt. Jandarmii olteni au transmis un gând frumos de primăvară şi doamnelor şi domnişoarelor din Slatina care miercuri, în jurul orei prânzului, s-au aflat în trecere prin zona Fântânii Speranţei, oferindu-le acestora flori şi mărţişoare. „La început de martie, transmitem tuturor femeilor să se bucure de o primăvară frumoasă!”, a fost mesajul transmis de unul dintre jandarmii prezenţi la acţiune.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…