Treceți la conținutul principal

Pescar căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti

Un bărbat de 54 de ani, din comuna Ipoteşti, este căutat de azi dimineaţă de scafandrii din judeţele Olt şi Dolj, după ce luni noaptea, în jurul orei 01:30, a dispărut în apele râului Olt, în zona barajului de la Ipoteşti.

Mircea Lungu plecase la pescuit împreună cu un prieten. Acesta l-a aşteptat la mal în timpul în care pescarul plecase cu barca în larg pentru a întinde plasele de pescuit. Prietenul pescarului a văzut că acesta nu s-a mai întors, iar barca cu care acesta plecase pe barajul de la Ipoteşti a fost găsită mult mai târziu în avalul râului Olt, la o distanţă de un kilometru şi jumătate. Colegul bărbatului este şi cel care a anunţat dispariţia sa poliţiştilor din comună, iar oamenii legii au solicitat intervenţia scafandrilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Din primele date, este posibil ca bărbatul de 54 de ani să se fi înecat. „Azi noapte, la ora 01:30, am venit la pescuit, iar el s-a dus cu barca să întindă plasele în larg pe râul Olt şi nu s-a mai întors, a dispărut. Aşteptai lumina zilei, să mă uit mai bine, pentru nu îl mai vedeam deloc, iar barca am găsit-o la 1,5 – 2 kilometri de aici. Pe el nu l-am mai găsit. Eram prieteni foarte buni şi veneam foarte des aici. Esrte posibil să i se fi făcut rău, să fi alunecat şi a căzut din barcă, sunt mai multe variante. Am anunţat Poliţia după vreo cinci-şase ore de când am găsit barca, pe care am luat-o împreună cu doi băieţi, că eu nu aveam cu ce să mă duc”, a spus Constantin Stroie, celălalt pescar care era cu bărbatul dispărut. Zeci de forţe de la ISU s-au deplasat la faţa locului pentru a acţiona, în vederea găsirii pescarului, iar în sprijin au venit şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt. „Detaşamentul Slatina a intervenit la faţa locului în urma unui apel la 112, prin care s-a anunţat dispariţia unui bărbat pe râul Olt. Ajunşi la faţa locului, noi intervenim cu trei bărci, un autocamion de intervenţie şi un SMURD, în total 13 subofiţeri. Căutările încă sunt în desfăşurare, sperăm ca în cel mai scurt timp să şi găsim bărbatul. În sprijinul scafandrilor de la noi, au venit şi scafandrii de la Detaşamentul de Pompieri Craiova”, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Intervenţia de la Barajul Ipoteşti este prima intervenţie a echipajului de scafandri din Olt, care a devenit operaţional în luna februarie 2017. „Este prima intervenţie a scafandrilor din Olt şi sperăm să se termine cu bine, aceştia fiind ajutaţi de colegii lor de la Dolj. Dacă nu va fi găsit astăzi, căutările vor fi reluate în măsura în care disponibilitatea scafandrilor va fi la capacitate maximă”, a adăugat plutonierul major Nedeloiu. Până acum, salvatorii au scos din apele râului Olt una dintre plasele aruncate de pescar în zona barajului de acumulare de la Ipoteşti, plină cu peşte, aflată la o distanţă de aproximativ 300 metri de mal. Bărbatul este căsătorit şi are trei copii, însă atât soţia, cât şi copiii săi, sunt plecaţi în străinătate. În ultima vreme, Mircea Lungu a stat mai mult singur, iar cel care îl ajuta la treburile gospodăreşti era chiar tânărul care plecase cu el la pescuit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…