Treceți la conținutul principal

Primarul comunei Drăghiceni, sub control judiciar

UPDATE: Ștefan Viorel Șoancă, primarul din Drăghiceni, a fost prezentat vineri după-amiaza în fața magistraților Judecătoriei Caracal. Instanța a respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, de arestare preventivă a edilului pentru 30 de zile și a dispus punerea sa în libertate. Împotriva inculpatului s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 31 martie și până pe 29 mai 2017, inclusiv, acesta având și interdicția de a-și exercita funcția pe aceeași perioadă. (SURSA: evenimentdeolt.ro)  
„La data de 30.03.2017, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Olt, împreună cu ofiţeridin cadrul I.P.J. Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Judecătoria Caracal, au efectuat un număr de 3 percheziţii: la sediul unei primării din jud. Olt, la domiciliul primarului şi la sediul unei societăţi comerciale. Dosarul a fost înregistrat la data de 04.12.2015, ca urmare a denunţului depus de o persoană la sediul D.G.A. – S.J.A. Olt cu privire la faptul că primarul comunei respective opreşte înregistrarea în evidenţele primăriei a proceselor verbale de sancţiune cu amendă trimise de către unităţile de poliţie pe numele contravenienţilor cu domiciliul pe raza comunei. Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Olt au fost delegaţi să efectueze activități de cercetare penală în cauză. Inculpatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, iar astăzi a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, precum și interdicția de a-și exercita funcția pe aceeași perioadă”, informează un comunicat al DGA - SJA Olt. 

Știrea inițială: Ştefan Viorel Şoancă, primarul comunei Drăghiceni, a fost reţinut joi pentru 24 de ore în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii din cadrul IPJ Olt în trei locaţii din Dobrosloveni şi Drăghiceni, una dintre descinderi având loc la sediul Primăriei Drăghiceni. 

Poliţiştii din cadrul IPJ Olt au efectuat joi dimineaţă trei percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare, una dintre percheziţii având loc la sediul Primăriei Drăghiceni, vizat de anchetă fiind chiar edilul localităţii. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Olt, percheziţiile s-au desfăşurat într-un dosar penal aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. „Activităţile vizează documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada 2015 – 2016, în calitate de reprezentanţi ai unor instituţii publice şi administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi recepţionat lucrări de construire fictive, în cadrul unor contracte publice, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare estimată de 200.000 lei”, precizează comunicatul IPJ Olt. În total, cinci persoane, printre care şi primarul comunei Drăghiceni, au fost duse la audieri. La finalul audierilor, pentru Ştefan Viorel Şoancă a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Celelalte patru persoane audiate sunt de la societăţile comerciale la care au descins anchetatorii, acestea fiind cercetate în continuare în stare de libertate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…