Treceți la conținutul principal

Primarul comunei Drăghiceni, sub control judiciar

UPDATE: Ștefan Viorel Șoancă, primarul din Drăghiceni, a fost prezentat vineri după-amiaza în fața magistraților Judecătoriei Caracal. Instanța a respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, de arestare preventivă a edilului pentru 30 de zile și a dispus punerea sa în libertate. Împotriva inculpatului s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 31 martie și până pe 29 mai 2017, inclusiv, acesta având și interdicția de a-și exercita funcția pe aceeași perioadă. (SURSA: evenimentdeolt.ro)  
„La data de 30.03.2017, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Olt, împreună cu ofiţeridin cadrul I.P.J. Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Judecătoria Caracal, au efectuat un număr de 3 percheziţii: la sediul unei primării din jud. Olt, la domiciliul primarului şi la sediul unei societăţi comerciale. Dosarul a fost înregistrat la data de 04.12.2015, ca urmare a denunţului depus de o persoană la sediul D.G.A. – S.J.A. Olt cu privire la faptul că primarul comunei respective opreşte înregistrarea în evidenţele primăriei a proceselor verbale de sancţiune cu amendă trimise de către unităţile de poliţie pe numele contravenienţilor cu domiciliul pe raza comunei. Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Olt au fost delegaţi să efectueze activități de cercetare penală în cauză. Inculpatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, iar astăzi a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, precum și interdicția de a-și exercita funcția pe aceeași perioadă”, informează un comunicat al DGA - SJA Olt. 

Știrea inițială: Ştefan Viorel Şoancă, primarul comunei Drăghiceni, a fost reţinut joi pentru 24 de ore în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii din cadrul IPJ Olt în trei locaţii din Dobrosloveni şi Drăghiceni, una dintre descinderi având loc la sediul Primăriei Drăghiceni. 

Poliţiştii din cadrul IPJ Olt au efectuat joi dimineaţă trei percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare, una dintre percheziţii având loc la sediul Primăriei Drăghiceni, vizat de anchetă fiind chiar edilul localităţii. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Olt, percheziţiile s-au desfăşurat într-un dosar penal aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. „Activităţile vizează documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada 2015 – 2016, în calitate de reprezentanţi ai unor instituţii publice şi administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi recepţionat lucrări de construire fictive, în cadrul unor contracte publice, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare estimată de 200.000 lei”, precizează comunicatul IPJ Olt. În total, cinci persoane, printre care şi primarul comunei Drăghiceni, au fost duse la audieri. La finalul audierilor, pentru Ştefan Viorel Şoancă a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Celelalte patru persoane audiate sunt de la societăţile comerciale la care au descins anchetatorii, acestea fiind cercetate în continuare în stare de libertate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…