Treceți la conținutul principal

Motociclist rănit în accident

Un slătinean, în vârstă de 45 de ani, a fost lovit în plin, duminică după-amiaza, în jurul orei 17:00, de un Citroen în intersecţia din zona fostului magazin „Oltul”, iar în urma impactului acesta a necesitat îngrijiri medicale. Bărbatul se afla pe motocicletă în momentul în care autoturismul, la volanul căruia se afla o tânără de 22 ani, a dat peste el. 

Potrivit poliţiştilor, şoferiţa este vinovată de producerea accidentului de circulaţie, aceasta neacordând prioritate de trecere motociclistului. „Din primele cercetări, s-a stabilit că o tânără de 22 ani, din Slatina, în timp ce conducea autoturismul, la o intersecţie, a efectuat viraj stânga şi nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete, condusă de un bărbat de 45 de ani, din aceeaşi localitate, intrând în coliziune cu aceasta”, a precizat comisarul şef Claudia Radu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În urma impactului, motociclistul a fost rănit, iar la faţa locului au intervenit paramedicii SMURD Slatina, dar şi un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. „Echipajul SMURD Slatina a intervenit pentru acordarea primului ajutor unui motociclist rănit în urma ciocnirii cu un autoturism în Slatina, în zona fostului magazin «Oltul». Pacientul, găsit conștient, cu traumatism de bazin, a fost asistat de echipajul SMURD și transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Olt”, a declarat plutonier major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. În urma investigaţiilor medicale la care a fost supus, bărbatul de 45 de ani nu a rămas internat. Atât şoferiţa, cât şi motociclistul, au fost testaţi de poliţiştii rutieri cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, oamenii legii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…