Treceți la conținutul principal

Mărţişoare muzicale şi coregrafice pentru slătinence, la Fântâna Speranţei

Palatul Copiilor „Adrian Băran”, în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii, din municipiul Slatina, au organizat miercuri după-amiază, de Ziua Mărţişorului, un spectacol dedicat femeii. Peste 100 de persoane au fost prezente la Fântâna Speranţei şi au aplaudat la scenă deschisă momentele oferite de cursanţii celor două instituţii de învăţământ. 

Spectacolul artistic „O floare pentru cea mai iubită floare!” s-a desfăşurat în cadrul celei de-a IX-a ediţii a „Caravanei Primăverii”, manifestare intrată deja în tradiţia municipiului Slatina. În timpul momentelor de muzică uşoară şi populară, dar şi a celor de dans modern şi dans clasic, domnişoarele şi doamnele prezente în zona Fântânii Speranţei au primit din partea elevilor Palatului „Adrian Băran” mărţişoare confecţionate chiar de ei în cadrul atelierelor instituţiei de învăţământ. Pe lângă tradiţionalul mărţişor, micuţii le-au urat acestora şi tradiţionalul „La mulţi ani!”, precum şi o primăvară frumoasă. „Intrată în tradiţia oraşului nostru, «Caravana Primăverii» vesteşte sosirea anotimpului aşteptat de toţi locuitorii Slatinei. Copiii de la Palat şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii au pregătit mărţişoare muzicale şi mărţişoare coregrafice, pe care le-am oferit tuturor slătinencelor prezente la spectacolul desfăşurat la Fântâna Speranţei. De asemenea, copiii de la cercurile instituţiei pe care o conduc au confecţionat mărţişoare şi cu mare bucurie acestea au fost dăruite doamnelor şi domnişoarelor care au asistat la manifestarea pe care am organizat-o”, a precizat profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina. Înainte de spectacolul artistic, mărţişoare muzicale au fost dăruite de copiii care învaţă la cele două instituţii de învăţământ şi femeilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Consiliului Judeţean şi Prefecturii Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…