Treceți la conținutul principal

Mărţişoare muzicale şi coregrafice pentru slătinence, la Fântâna Speranţei

Palatul Copiilor „Adrian Băran”, în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii, din municipiul Slatina, au organizat miercuri după-amiază, de Ziua Mărţişorului, un spectacol dedicat femeii. Peste 100 de persoane au fost prezente la Fântâna Speranţei şi au aplaudat la scenă deschisă momentele oferite de cursanţii celor două instituţii de învăţământ. 

Spectacolul artistic „O floare pentru cea mai iubită floare!” s-a desfăşurat în cadrul celei de-a IX-a ediţii a „Caravanei Primăverii”, manifestare intrată deja în tradiţia municipiului Slatina. În timpul momentelor de muzică uşoară şi populară, dar şi a celor de dans modern şi dans clasic, domnişoarele şi doamnele prezente în zona Fântânii Speranţei au primit din partea elevilor Palatului „Adrian Băran” mărţişoare confecţionate chiar de ei în cadrul atelierelor instituţiei de învăţământ. Pe lângă tradiţionalul mărţişor, micuţii le-au urat acestora şi tradiţionalul „La mulţi ani!”, precum şi o primăvară frumoasă. „Intrată în tradiţia oraşului nostru, «Caravana Primăverii» vesteşte sosirea anotimpului aşteptat de toţi locuitorii Slatinei. Copiii de la Palat şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii au pregătit mărţişoare muzicale şi mărţişoare coregrafice, pe care le-am oferit tuturor slătinencelor prezente la spectacolul desfăşurat la Fântâna Speranţei. De asemenea, copiii de la cercurile instituţiei pe care o conduc au confecţionat mărţişoare şi cu mare bucurie acestea au fost dăruite doamnelor şi domnişoarelor care au asistat la manifestarea pe care am organizat-o”, a precizat profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina. Înainte de spectacolul artistic, mărţişoare muzicale au fost dăruite de copiii care învaţă la cele două instituţii de învăţământ şi femeilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Consiliului Judeţean şi Prefecturii Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…