Treceți la conținutul principal

Locuinţă incendiată din răzbunare

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit în seara zilei de joi, în jurul orei 21.00, pe strada Banului, din municipiul Slatina, strada Banului, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință. 

În urma cercetărilor efectuate de pompieri, s-a stabilit că incendiul a fost pus intenţionat, iar cel care a provocat incendiul a dorit să se răzbune, soţia sa părăsindu-l pentru bărbatul căruia i-a luat foc casa. Pe lângă proprietar, în locuinţă mai trăiau cei şase copii ai săi. În momentul în care au văzut că le arde casa, doi dintre ei au suferit atacuri de panică şi au necesitat îngrijiri medicale. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina. „Pompierii au găsit în flăcări acoperișul casei, bunurile din două camere de locuit și o anexă gospodărească. O minoră, în vârstă de 16 ani, și un bărbat, de 33 de ani, au suferit atacuri de panică și au fost asistați la fața locului de paramedicii de pe echipajul SMURD. Intervenția militarilor a durat aproximativ două ore, iar incendiul a distrus acoperișul casei pe o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătrați, o anexă gospodărească pe aproximativ 20 de metri pătrați și bunurile din două camere de locuit”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al pompierilor din judeţ. Salvatorii au stabilit ca şi cauză probabilă a izbucnirii incendiului folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…