Treceți la conținutul principal

Infecţiile respiratorii acute, în scădere

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au precizat joi că numărul îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute este în scădere faţă de media ultimelor săptămâni. De asemenea, în primele două săptămâni ale lunii martie niciun oltean nu s-a mai îmbolnăvit de gripă sezonieră. 

Pe parcursul săptămânii trecute s-au înregistrat 1.143 de infecţii respiratorii acute (n.red. – ARI) cu 46 de internări în unităţile spitaliceşti din judeţ şi 264 pneumonii, din care 87 au necesitat internare. În Olt, ponderea o deţine grupele de vârstă cuprinse între 0-19 ani, iar frecvenţa îmbolnăvirilor prin ARI a înregistrat o tendinţă de scădere faţă de media ultimelor trei săptămâni. Din fericire, în primele două săptămâni ale lunii martie, în rândul oltenilor, nu s-a confirmat niciun caz de îmbolnăvire prin gripă sezonieră. Situaţia cumulativă a cazurilor de gripă în intervalul 01.10.2016 – 16.03.2017 arată un total de 78 de cazuri, din care 77 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3N2, cu trei decese (n.red. – persoane cu vârste de peste 65 ani), şi un caz confirmat cu virusul gripal tip B. Din cele 78 de cazuri confirmate, 70 cazuri au fost izolate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu două decese, şi opt au fost izolate în Spitalul Municipal Caracal, cu un deces.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…