Treceți la conținutul principal

Începe judecata în dosarul agresorului poliţiştilor din Osica de Sus

Petre Stoiculescu, bărbatul din oraşul Drăgăneşti Olt, care, la începutul lunii decembrie 2016, i-a atacat cu un cuţit pe doi poliţişti de la Secţia 2 Poliţie Rurală Osica de Sus, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, iar în curând va începe şi procesul.

Până săptămâna trecută, dosarul a fost în Cameră Preliminară, iar pe 9 martie magistraţii Tribunalului Olt au dispus începerea judecăţii cauzei şi urmează să stabilească şi primul termen de judecată al procesului în care inculpat este agresorul oamenilor legii. „În baza art. 346 alin. 1 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 414/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, privind pe inculpatul Stoiculescu Petre – trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru infracţiunile de: ultraj în varianta tentativei la omor, prev. de art. 257 alin 1 şi 4 comb. cu art. 32 alin 1 C.p. rap la art. 188 alin 1 C.p., ultraj prin loviri şi alte violenţe, prev. de art. 257 alin 1 şi 4 C.p. rap la art. 193 alin 2 C.p. şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 C.p., toate cu aplic. art. 38 alin 1 C.p. a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Stoiculescu Petre”, se precizează în soluţia dată de instanţa de judecată. În prezent, agresorul poliţiştilor din Osica de Sus este încarcerat în Penitenciarul Craiova, iar săptămâna trecută magistraţii Tribunalului Olt au menţinut şi măsura arestului preventiv dispusă faţă de acesta. Reamintim că Petre Stoiculescu, cunoscut cu antecendente penale şi condamnări pentru săvârşirea unor infracţiuni în străinătate, a fost implicat în dimineaţa zilei de 4 decembrie 2016 într-un scandal izbucnit în târgul săptămânal din comuna Osica de Sus, şi i-a tăiat la mâini pe agenţii de poliţie Claudiu Bălă şi Nicolae Rotunjeanu, care au intervenit pentru aplanarea sa. În urma încăierării, poliţistul Bălă a fost grav rănit, a necesitat o intervenţie chirurgicală reparatorie la Spitalul Slatina şi a rămas internat pe Secţia de Chirurgie Plastică. Şi celălalt om al legii a fost rănit, însă leziunile suferite de acesta nu au fost grave. „În fapt, s-a reţinut că în târgul din localitatea Osica a avut loc un incident, iniţial între fraţii S. A. şi S. P. şi membrii familiei B., pentru aplanarea căruia au intervenit agenţii de poliţie R. N. şi B. C. împotriva cărora inculpatul S. P. a exercitat acte de violenţă fizică, lovindu-i cu un cuţit. În acea împrejurare, agentul de poliţie B. C. a fost lovit cu cuţitul corp delict de către inculpatul S. P., peste braţul drept, fiindu-i provocate leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 22-24 de zile îngrijiri medicale, leziunea prezentată fiind una de autoapărare. Ulterior, de către acelaşi inculpat şi cu acelaşi obiect corp delict, a fost lovit şi agentul de poliţie R. N. peste degetul mare de la mâna dreaptă, în momentul în care încerca să-l deposedeze pe inculpat, fiindu-i provocate leziuni pentru a căror vindecare i-au fost necesare 11-12 zile îngrijiri medicale”, se arăta într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…