Treceți la conținutul principal

Incendiu la Romtimex

Aproximativ 30 persoane care se aflau în restaurantul şi hotelul Romtimex s-au autoevacuat vineri seara, în jurul orei 21:40, după ce un microbuz de transport persoane al aceleiaşi societăţi, parcat în bază, a fost cuprins de flăcări. 

La faţa locului au fost solicitaţi să intervină pompierii din cadrul Detaşamentului Slatina, care au stabilit că nu sunt elemente care să ducă la faptul că focul a fost pus intenţionat. Microbuzul se afla parcat în interiorul bazei Romtimex, care se afla sub pază, în momentul în care a fost cuprins de flăcări, iar incendiul s-a propagat la acoperişul unei clădiri a firmei în care se afla centrala termică. Mijlocul de transport persoane era tras în bază încă de la ora 19:00, acesta întorcându-se dintr-o cursă pe care a efectuat-o până în comuna Coteana şi retur. „Două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi echipajul paramedicilor SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina au intervenit la faţa locului. În urma incendiului microbuzul a ars în totalitate şi a fost afectat tavanul încăperii în care se afla centrala termică. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit aceleiaşi surse, un bărbat a suferit arsuri superficiale în urma incendiului. „Aproximativ 30 de persoane aflate în restaurantul şi hotelul societăţii de transport s-au autoevacuat. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, angajat al societăţii, a suferit arsuri superficiale la nivelul capului şi a fost asistat la faţa locului de echipajul SMURD. Pacientul a refuzat transportul la spital”, a spus Băsăşteanu. Pentru a face cercetări şi a stabili împrejurările în care microbuzul a luat foc la faţa locului a intervenit şi o echipă operativă a Poliţiei municipiului Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…