Treceți la conținutul principal

Incendiu la Romtimex

Aproximativ 30 persoane care se aflau în restaurantul şi hotelul Romtimex s-au autoevacuat vineri seara, în jurul orei 21:40, după ce un microbuz de transport persoane al aceleiaşi societăţi, parcat în bază, a fost cuprins de flăcări. 

La faţa locului au fost solicitaţi să intervină pompierii din cadrul Detaşamentului Slatina, care au stabilit că nu sunt elemente care să ducă la faptul că focul a fost pus intenţionat. Microbuzul se afla parcat în interiorul bazei Romtimex, care se afla sub pază, în momentul în care a fost cuprins de flăcări, iar incendiul s-a propagat la acoperişul unei clădiri a firmei în care se afla centrala termică. Mijlocul de transport persoane era tras în bază încă de la ora 19:00, acesta întorcându-se dintr-o cursă pe care a efectuat-o până în comuna Coteana şi retur. „Două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi echipajul paramedicilor SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina au intervenit la faţa locului. În urma incendiului microbuzul a ars în totalitate şi a fost afectat tavanul încăperii în care se afla centrala termică. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit aceleiaşi surse, un bărbat a suferit arsuri superficiale în urma incendiului. „Aproximativ 30 de persoane aflate în restaurantul şi hotelul societăţii de transport s-au autoevacuat. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, angajat al societăţii, a suferit arsuri superficiale la nivelul capului şi a fost asistat la faţa locului de echipajul SMURD. Pacientul a refuzat transportul la spital”, a spus Băsăşteanu. Pentru a face cercetări şi a stabili împrejurările în care microbuzul a luat foc la faţa locului a intervenit şi o echipă operativă a Poliţiei municipiului Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…