Treceți la conținutul principal

Incendiu la balconul unui apartament din Slatina. Copil cu autism, dus de urgenţă la spital

Incendiu cu degajări mari de fum, miercuri după-amiază, în jurul orei 17:00, la balconul unui apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii, din municipiul Slatina. În urma evenimentului, un copil de 10 ani, care suferă de autism şi dormea singur în locuinţă în momentul izbucnirii incendiului, a necesitat îngrijiri medicale şi a fost transportat la spital.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj al paramedicilor SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina. „În momentul sosirii echipajelor incendiul se manifesta la mai multe materiale combustibile aflate sub balconul unui apartament de la parter, la izolaţia şi tâmplăria balconului. În locuinţă se afla un minor, în vârstă de 10 ani, care suferă de autism, salvatorii fiind nevoiţi să escaladeze geamul balconului pentru a-l scoate din apartament, acesta fiind preluat de echipajul SMURD. Copilul, este vorba de un băiat, era conştient, stabil şi a fost transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru investigaţii medicale suplimentare. În urma incendiului au ars materiale depozitate sub balcon (n.red. – materiale textile dintr-un pat), izolaţia balconului, tâmplăria balconului şi a fost afectat, parţial, balconul aflat în imediata apropiere”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit unor informaţii, copilul dormea singur în apartament în momentul în care a izbucnit incendiul sub balcon pentru că mama lui se dusese să-l ia pe celălalt copil al său de la grădiniţă. Femeia a ajuns acasă atunci când forţele de intervenţie acţionau pentru a stinge incendiul şi şi-a însoţit copilul la spital. Din primele cercetări, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la o ţigară aruncată la întâmplare, se pare sub balconul unde îşi făcuseră adăpost oameni ai străzii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…