Treceți la conținutul principal

Incendii violente la Topana şi Sprâncenata

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au intervenit în ultimele zile la două incendii violente care au avut loc în comunele Topana şi Sprâncenata. Proprietarul celei de-a locuinţe mistuită de flăcări a necesitat îngrijiri medicale după ce a suferit arsuri superficiale la faţă şi mâini.

Primul incendiu a avut loc marţi după-amiaza, în jurul orei 16:30, în comuna Topana. Pompierii din cadrul Stației Scornicești au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. „La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la mai multe anexe gospodărești și la acoperișul casei”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Intervenția pompierilor a durat mai bine de șase ore, flăcările distrugând în calea lor patru anexe gospodărești, material lemnos, tocăria de la uși și ferestre, mobilier și aproximativ 10 metri pătrați de acoperiș. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este focul deschis lăsat nesupravegheat. Pentru stingerea incendiului izbucnit miercuri, în jurul orei 09:30, la o casă din comuna Sprâncenata au fost solicitaţi să intervină pompierii de la Garda Stoenești. „Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD s-au deplasat la faţa locului, iar în momentul sosirii militarilor incendiul de manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la bunurile din trei camere de locuit, o baie și la acoperișul casei”, a precizat plutonierul major Băsăşteanu. Echipajele de pompieri au stins incendiul după aproximativ o oră de intervenţie continuă, acesta fiind lichidat în limitele găsite. Proprietarul locuinţei, în vârstă de 68 de ani, a fost rănit în incendiu. În încercarea de a stinge singur flăcările, acesta a suferit arsuri superficiale la faţă şi membrele superioare. Paramedicii l-au asistat medical pe bărbat, însă acesta a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită de pompieri ca fiind un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect sau neizolat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…