Treceți la conținutul principal

Accident spectaculos la Balş

Maşină suspendată pe zidul unei case după ce a lovit un autoturism şi un pom 

Accident spectaculos joi dimineaţa, în jurul orei 07:00, pe strada Nicolae Bălcescu din oraşul Balş. Un Peugeot şi un BMW s-au ciocnit violent, iar şoferul unuia dintre autoturisme a rămas încarcerat şi a necesitat transportul la spital. 

În urma impactului, ambele maşini au părăsit partea carosabilă. Autoturismul Peugeot a fost serios avariat, acesta izbind un pom de pe marginea drumului şi rămânând suspendat pe zidul unei case. Poliţiştii rutieri au stabilit că accidentul de circulaţie s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare, vinovat fiind şoferul autoturismului Peugeot, care nu poseda permis de conducere. „Un bărbat de 33 de ani, din oraşul Balş, în timp ce conducea autoturismul pe strada Nicolae Bălcescu, s-a angajat în depăşirea unui alt autoturism condus în aceeaşi direcţie de un tânăr de 24 de ani, din aceeaşi localitate, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă faţă de autoturismul depăşit, pe care l-a acroşat. Ulterior, şoferul a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un pom”, a precizat comisarul şef Claudia Radu din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În urma impactului, şoferul din Peugeot a fost grav rănit, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-l scoate dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Şoferul şi ceilalţi trei pasageri din autoturismul BMW nu prezentau traume şi au refuzat transportul la Spitalul Orăşenesc Balş. „La locul solicitării au fost direcționate un echipaj SMURD și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare. Șoferul unuia dintre autoturismele implicate în accident, în vârstă de 33 de ani, din orașul Balș, a fost găsit încarcerat, iar pentru extragerea bărbatului pompierii au îndepărtat mai multe elemente de caroserie. Pacientul a fost preluat de echipajul SMURD, conștient, cu traumatism cranio-cerebral și traumatism cranio-facial și a fost transportat la Compartimentul Primire Urgenţe Balș. În cel de-al doilea autovehicul implicat în accident se aflau patru persoane, acestea nu prezentau urme de traumă și au refuzat transportul la spital”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, acestora fiindu-le recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că şoferul care a provocat accidentul nu deţine permis auto. În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…